Sunteți aici: » Știri

Știri

Un nou an şcolar în şcoală nouă
Duminică, 12 august 2012

La festivitatea de inaugurare a şcolii de la Mereni a participat şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Inaugurarea şcolii a avut loc duminică, 12 august, în cadrul Zilelor comunei Mereni şi elevii din această localitate vor putea începe noul an şcolar într-o instituţie modernă.

Se vor realizează două băi tradiţionale prin muncă voluntară
Miercuri, 8 august 2012

Fundaţia Ars Topia renovează sau realizează băi şi fântâni prin metode tradiţionale. Scopul este multiplu: exploatarea apelor minerale naturale, atragerea atenţiei populaţiei asupra acestor valori astfel, încât toată lumea să devină conştientă de faptul că o comunitate poate să obţină rezultate excelente.

Aquarius 2012
Sâmbătă, 21 iulie 2012

Transport catre Sancraieni, baia Borsaros: 21 iulie, ora 9, pornire de la Sf. Gheorghe, pt. Liertatii.

Campania „Votează legal – Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”
Joi, 19 iulie 2012

În contextul desfăşurării în ziua de 29 iulie 2012, a Referendumului privind demiterea Preşedintelui României, Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, derulează, la nivel naţional, în perioada 16 – 29 iulie 2012, campania „Votează legal – Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”. Această campanie are ca scop informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor români cu drept de vot asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.

Henning László şi Nagy József au fost desemnaţi pentru funcţia de vicepreşedinte  al CJ Covasna
Luni, 25 iunie 2012

Consiliului Judeţean Covasna s-a întrunit, în noua structură rezultată în urma alegerilor, în prima sa şedinţă în data de 25 iunie, şedinţă la care plenul a desemnat persoanele care vor ocupa funcţia de vicepreşedinte al consiliului, au fost constituite fracţiunile, şi s-au stabilit, de asemenea, și componența comisiilor de specialitate.

Concursul pompierilor voluntari la Breţcu
Duminică, 24 iunie 2012

Faza judeţeană a Concursului Pompierilor Voluntari a avut loc duminică, la Breţcu, în organizarea consiliului judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi administraţiei locale.

Orchestra Filarmonicii Naţionale din Ungaria la Sfîntu Gheorghe
Sâmbătă, 16 iunie 2012

„Ideea care mă ghidează şi de care, de când m-am regăsit ca şi compozitor, sunt perfect conştient este cea a fraternităţii popoarelor, a fraternităţii în ciuda tuturor războaielor şi dezbinării. Încerc din toate puterile mele să slujesc prin muzica mea această idee; aşadar, nu resping nici o influenţă, fie ea din izvoare slovace, româneşti, arabe sau de orice fel. Acel izvor trebuie să fie însă curat, proaspăt şi sănătos!”

Spitalul judeţean aşteaptă noi medici
Joi, 14 iunie 2012

Consiliul Judeţean Covasna reunit în şedinţa din 10 iunie a aprobat hotărârea conform căreia Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” va putea angaja doi medici noi pe posturile neocupate până acum.

Bienalei Internaţionale de Grafică – o aventură spirituală
Vineri, 18 mai 2012

Expoziţia ediţiei a II-a a Bienalei Internaţionale de Grafică oferă o privelişte neobişnuită – cu greu se pot identifica caracteristici comune ale lucrărilor expuse, în afara dimensiunilor şi atenţiei acordate pentru realizarea lor. În deschiderea evenimentului cultural desfăşurat în cadrul Zilelor Ţinutului Secuiesc a avut loc, la Galeria Magma, deschiderea expoziţiei graficianului Fürjesi Csaba, câştigătorul marelui premiu al primei ediţii.

Guvernul Ponta dat în judecată
Marți, 15 mai 2012

Întreaga ţară este indignată pentru retragerea banilor alocaţi la rectificarea bugetară de către Guvernul Ungureanu: este binecunoscut faptul că guvernul precedent a decis în data de 3 aprilie alocarea de subvenţii pentru mai multe administraţii locale, printre care şi judeţul Covasna, pentru plata unor datorii.

Amintirea lui Fejér Ákos păstrată vie la Micfalău
Sâmbătă, 12 mai 2012

A fost un om de neclintită integritate care nu cunoştea cuvântul imposibil. „Se poate realiza totul, trebuie doar să vrei” – a fost sloganul lui, formulă care îi caracterizează toată viaţa şi activitatea lui, el nu a rămas niciodată la nivelul voinţei, ci a transformat-o în fapte. Aceste cuvinte au fost rostite la festivitatea de la Micfalău organizată în memoria profesorului Fejér Ákos, fiind ridicat şi un stâlp funerar sculptat în lemn şi, tot cu această ocazie, a avut loc şi inaugurarea căminului cultural reabilitat.

Vor să îmbunătăţească calitatea vieţii în zonele rurale
Joi, 10 mai 2012

Academia Asociaţiei Regiunilor Maghiare din România (AARMR) cuprinde toată Transilvania şi este înfiinţată cu rolul special de a fi factorul ralierii economice, culturale şi sociale ale localităţilor în afara oraşelor.

Dialog cu oamenii
Luni, 7 mai 2012

Luni, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, aflat în compania primarului Fodor Imre, a vizitat localităţile aparţinătoare comunei Ilieni.

Mesaj de la Ighiu: Suntem împreună şi clădim viitorul împreună
Joi, 3 mai 2012

În acest an, în mai multe localităţi covăsnene, precum şi în toată Transilvania sunt organizate o serie de evenimente dedicate comemorării a 300 de ani de la naşterea lui Bod Péter. Obiectivul acestor manifestări este acela de a prezenta şi a aduce cât mai aproape de sufletul unui public larg opera şi activitatea marelui personalităţi Bod Péter, istoric, preot reformat şi scriitor.

Aproape 800 de participanţi la Ziua familiilor covăsnene
Marți, 1 mai 2012

E bine să trăieşti în familie! – transmite inscripţia având diacriticele în formă de floare deasupra intrării Centrului de plasament din Tîrgu Secuiesc. De 1 mai, pentru picnicul în familie toate condiţiile sunt asigurate: muzică de voie bună, mâncare pregătită la foc deschis, îngheţată, un târg al produselor tradiţionale secuieşti, program festiv şi concertul dat de Orbán Ferenc şi prietenii.

La Bixad a fost modernizată clădirea primăriei
Marți, 24 aprilie 2012

În după masa zilei de astăzi, 24 aprilie, a avut loc festivitatea de inaugurare a clădirii primăriei de la Bixad. La eveniment au participat, pe lângă reprezentanţii autorităţii publice judeţene şi conducerea tineretului, reprezentanţii autorităţii publice locale şi aproape o sută de localnici.

Consulul general al Ungariei în vizită la Baraolt
Luni, 23 aprilie 2012

Dr. Zsigmond Barna Pál, reprezentant al Consulatului General al Republicii Ungare, din Miercurea-Ciuc, a vizitat, duminică, zona Baraoltului. La biserica reformată de la Biborţeni, primul obiectiv vizitat, în discursul său, consulul general a subliniat: în relaţiile maghiaro-maghiare trebuie găsite acele puncte care unesc naţiunea maghiară.

Viitorul începe cu luarea deciziilor
Duminică, 15 aprilie 2012

Acum 170 de ani, la vârsta de 58 de ani a trecut în nefiinţă lingvistul Kőrösi Csoma Sándor. La Covasna şi în satul natal, Chiuruş, şi în acest an, s-au organizat trei zile de evenimente pentru comemorarea morţii marelui savant secui.

Vom „ţese” o plasă socială mai deasă
Vineri, 13 aprilie 2012

În anul 20007, Consiliul Judeţean Covasna a lansat primul concurs de proiecte pentru fundaţii şi asociaţii având ca obiect de activitate servicii de asistenţă socială. În timp ce în primii ani au primit sprijin financiar doar două organizaţii, anul trecut au beneficiat de finanţări cinci organizaţii pentru şase tipuri de activităţi.

O nouă instituţie în cadrul administraţiei judeţene
Joi, 29 martie 2012

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din 29 martie a Consiliului Judeţean Covasna au fost incluse, printre altele, rectificarea bugetului propriu al judeţului Covasna, înfiinţarea, în cadrul consiliului, a unei instituţii noi, precum şi validarea mandatului de consilier judeţean al dlui Benedek Barna-József.

Judeţul Covasna va achiziţiona noi ambulanţe şi autospeciale
Marți, 27 martie 2012

Tamás Sándor: „Obiectivul nostru principal este asigurarea siguranţei oamenilor, pentru care, anul trecut, ne-am afiliat sistemului naţional SMURD, modernizarea spitalelor din judeţ este în curs, pentru noile ambulanţe se construieşte un garaj nou şi am achiziţionat noi autospeciale pompieri."

Modernizarea spitalului continuă
Miercuri, 21 martie 2012

Bugetul judeţului Covasna şi, indirect, al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Fogolyán Kristóf” a fost majorat cu aproximativ 5,4 milioane lei ca urmare a sprijinului financiar aprobat de către Ministrul Sănătăţii, Ritli László.

Vor colecţii şi expoziţii itinerante
Sâmbătă, 17 martie 2012

Artişti plastici, directori de muzeu, istorici de artă şi conducători ai administraţiei publice au discutat la Sfîntu Gheorghe despre înfiinţarea Muzeului de Artă al Transilvaniei.

Registru agricol modernizat
Marți, 13 martie 2012

Sistemul de evidenţă computerizată prezentat marţi, 13 martie, la sediul Consiliului Judeţean Covasna, poate să aducă un pas important în evidenţa terenurilor agricole şi a efectivelor de animale.

Anul memorial Bod Péter la bibliotecă
Joi, 23 februarie 2012

La Sfîntu Gheorghe, la biblioteca care poartă numele lui Bod Péter, preot reformat şi istoric literar născut acum trei sute de ani, a avut loc festivitatea de premiere a concursului intitulat „Aventurile lecturii”.

Anul memorial Bod Péter a debutat la Cernat
Miercuri, 22 februarie 2012

Seria manifestărilor dedicate Anului memorial Bod Péter a debutat miercuri, 22 februarie 2012, la Cernat, cu o festivitate discretă, dar urmărită cu un viu inters.

Camere de supraveghere la limita de judeţ
Vineri, 10 februarie 2012


Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a semnat contractul cu firma Brahms Internațional, potrivit căruia firma braşoveană va instala camere de supraveghere în patru localităţi ale judeţului, şi anume: Chichiş, Bixad, Breţcu şi Reci.

Împreună pentru Sepsi BC
Joi, 9 februarie 2012

La sediul Consiliului Judeţean Covasna, s-a discutat joi despre situaţia echipei feminine de baschet Sepsi BC din Sfîntu Gheorghe, care, anul trecut, a jucat în Divizia A. La conferinţa de presă a participat Tamás Sándor, preşedintele consiliului judeţean şi Antal Árpád András, primarul municipiului Sfîntu Gheorghe, precum şi Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, alături de Alina Daniela Moantă, antrenor federal şi Horia Păun, manager federal.

Echipa Sfîntu Gheorghe câştigătoare
Duminică, 5 februarie 2012

Turneul internaţional de handbal feminin a fost câştigat de echipa din Sfîntu Gheorghe. Cupa Carpaţilor, înfiinţat în 1996, a avut loc pentru prima oară în judeţul Covasna. În perioada 4–5 februarie, în Sala Sporturilor „Szabó Kati” pentru Cupa Carpaţilor s-au întrecut echipe din Horná zem, Voivodina, Ungaria şi Transilvania.

Muzeul va purta numele lui Incze László
Joi, 2 februarie 2012

. Muzeul, care îşi datorează existenţa muncii statornice a lui Incze László, şi-a deschis porţile acum 40 de ani, mai exact pe trei martie” – a spus preşedintele Tamás Sándor în deschiderea şedinţei Consiliului Judeţean Covasna ce a avut loc la Tîrgu Secuiesc.

Noutăți