Sunteți aici: » Știri » Unanimitate pentru un nou covor de asfalt

Unanimitate pentru un nou covor de asfalt

Marți, 3 decembrie 2013

„În timpul mandatului meu anterior s-au reabilitat peste 110 km de drum în judeţul Covasna. Această activitate o vom continua neapărat, ceea ce înseamnă că în următorii 3 ani se va asfalta o nouă porţiune de 110 km de drum” – a spus Tamás Sándor.

 

„În timpul mandatului meu anterior s-au reabilitat peste 110 km de drum în judeţul Covasna. Această activitate o vom continua neapărat, ceea ce înseamnă că în următorii 3 ani se va asfalta o nouă porţiune de 110 km de drum” – a spus Tamás Sándor.

Miercuri, 28 noiembrie, în cadrul şedinţei extraordinare a plenului Consiliului Judeţean Covasna, în cuvântul său, preşedintele CJ Covasna a arătat: „În judeţul Covasna drumurile judeţene sunt împărţite astfel: în zona Baraoltului sunt 91 km, în zona Sfântu Gheorghe 61 km, în zona Buzăului 14 km, în zona Covasnei 41 km, iar în zona Târgu Secuiesc se află 93 km de drumuri, dintre care dorim să reabilităm încă o porţiune de 110 km de drumuri. Nu s-au deschis noi oportunităţi de finanţare prin fonduri europene, dar am primit multe promisiuni din Bucureşti în care ne încredem, însă nu le considerăm suficiente. De ani de zile vrem să reconstruim podul de peste râul Olt, situat între localităţile Aita Mare şi Apaţa, pod construit din lemn, în 1927, şi care, timp de mai multe decenii, a fost folosit fără restricţii de tonaj. Am purtat negocieri legate de această problemă, valoarea aproximativă a lucrărilor se ridică la 600 de mii de euro, fără taxa pe valoarea adăugată. Nu dispunem de această sumă, de aceea trebuie să apelăm la credite bancare: vrem să contractăm un credit bancar de 5 milioane de euro, la care adăugăm din bugetul propriu 1,5 milioane euro.”

Toţi consilierii au susţinut proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii unui  contract de finanţare pentru reabilitarea drumurilor judeţene.

Tot în cadrul şedinţei extraordinare de astăzi, András-Nagy Róbert, în calitatea sa de manager al Spitalului Judeţean de Urgență dr. Fogolyán Kristóf, şi-a prezentat raportul pe trei ani de activitate, arătând că: „oferim servicii medicale de specialitate în 36 de domenii, acesta fiind cel mai mare spital din judeţ. În ultimii 3 ani, la Unitatea de Primire a Urgenţelor au fost tratate un număr de 91 mii de pacienţi, iar numărul bolnavilor internaţi a depăşit cifra de 65 de mii. În ultimii trei ani, numărul tratamentelor a crescut, iar în activitatea spitalului ponderea cazurilor rezolvate este de 45%. În ultimii trei ani, am semnat un contract de colaborare şi cu un chirurg oro-maxilo-facial, am înfiinţat o secţie de chirurgie pediatrică şi avem medic neurolog pediatru şi, de asemenea, avem cabinet de pneumologie. Vrem să înfiinţăm un spital prieten al copilului, iar aceasta include şi serviciile: avem echipament de resuscitare pentru copii. Anul acesta am obţinut şi acreditarea pentru efectuarea transplantelor şi am semnat contracte cu un număr de 8 clinici. Procesele de sterilizare şi de achiziţie au devenit mai eficiente şi am îmbunătăţit şi alimentaţia de la spital.”

Noutăți