Sunteți aici: » Știri » S-a inagurat sala de sport din Catalina

S-a inagurat sala de sport din Catalina

Marți, 3 decembrie 2013

La data de 26 noiembrie, în prezenţa a cca. 200 de localnici ai comunei Catalina, a avut loc darea în folosinţă a sălii de sport care se construieşte mai bine de cinci ani şi are o valoare totală de 1 milion de dolari.

La data de 26 noiembrie, în prezenţa a cca. 200 de localnici ai comunei Catalina, a avut loc darea în folosinţă a sălii de sport care se construieşte mai bine de cinci ani şi are o valoare totală de 1 milion de dolari.

Cu această ocazie primarul comunei Catalina, Tusa Levente, a spus: „sportul este o activitate fizică care leagă oamenii din cele mai variate domenii de activitate. Mă bucur că şi comuna Catalina s-a îmbogăţit cu un astfel de obiectiv care reprezintă dezvoltarea în viaţa comunei. Acolo unde există voinţă, sunt şanse şi pentru dezvoltare, dar toate acestea necesită unificarea forţelor.” Primarul a accentuat faptul că folosirea sălii de sport este gratuită pentru elevii, iar după-masa aceasta va putea fi închiriată de oricine cu 50 lei/oră.

Prezent şi el la eveniment, Borbély László, fost ministru al Dezvoltării, vicepreşedintele politic al UDMR, a vorbit despre faptul că în perioada 2007–2013 a vizitat de mai multe ori judeţul Covasna, cu ocazia inaugurării diferitelor obiective sportive, şi că este mândru de faptul că proiectul construirii sălii de sport a fost lansat de Uniune. „Începând din 2007, în judeţul Covasna, au fost date în folosinţă 29 de obiective sportive, iar acest lucru a fost posibil, în primul rând, datorită  asumării unui rol al Uniunii în guvern. Bineînţeles, a fost importantă şi colaborarea dintre comunitatea locală şi parlamentari, inaugurarea sălii de sport fiind dovada că împreună putem avea rezultate – a spus Borbély László. El a mai adăugat că, în perioada când UDMR a participat la guvernare, s-au realizat multe investiţii infrastructurale în localităţile din Transilvania. „În anii ’90, foarte puţine fonduri şi investiţii au fost direcţionate spre Ţinutul Secuiesc. Începând din 1996, noi am dorit să remediem aceste lucruri, ceea ce, după părerea mea, am şi reuşit în mare parte. Am depus o muncă serioasă: obiectivele sportive date în folosinţă nu numai că sunt frumoase, dar sunt şi funcţionale. Observ, că aceşti copii abia aşteaptă să se bucure de terenul de fotbal şi de terenul de tenis, ceea ce mă încântă pentru că mişcarea este foarte importantă pentru a duce o viaţă cât mai sănătoasă” – a mai adăugat Borbély.

În discursul său, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a povestit istoria construirii sălii de sport, de când, în 2007, Borbély László, pe atunci ministru al Dezvoltării, a făcut o promisiune pentru construirea obiectivului. Preşedintele CJ Covasna a vorbit şi despre investiţiile din ultimii ani executate în comuna Catalina: reabilitare drum judeţean, poduri, mofetă, bază de tratament. Totodată, el a promis că, în anul viitor, drumul spre baia tradiţională Hătuica va primi un covor de asfalt pe o distanţă de 3 km. „Trebuie să susţinem pe acei oameni şi comunităţi care au iniţiative, care sunt dispuşi să înceapă munca şi să vină cu cota parte” – a declarat Tamás Sándor.

Deputatul UDMR Fejér László Ödön i-a asigurat pe cei prezenţi de sprijinul continuu al UDMR. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de preotul romano-catolic Opra István. În încheierea evenimentului, elevii Şcolii Gimnaziale „Bálint Gábor” au prezentat un program cultural.

Noutăți