Sunteți aici: » Press-room » Știri

Știri

S-a discutat despre ajutoare, lucrări de irigaţii
Marți, 15 aprilie 2014

Se pregăteşte noua strategie de dezvoltare rurală a României: Nagy Tamás Péter, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, s-a consultat cu fermierii locali şi reprezentanţii asociaţiilor producătorilor.

Judeţul Covasna a primit 5,5 milioane de euro pentru investiţii
Vineri, 4 aprilie 2014

Una dintre beneficiile intrării la guvernare a UDMR-ului constă în faptul că, în prima jumătate a anului, judeţul Covasna va putea folosi pentru investiţii infrastructurale 25 milioane de lei (5,5 milioane de euro), sumă alocată de Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice. Consiliul Judeţean Covasna achită datoriile acelor comune şi oraşe în care lucrările de la reţeaua de apă şi canalizare au fost executate în proporţie de peste 60 la sută.

Concursul de benzi desenate, organizat în cadrul Programului „Mărul”
Joi, 3 aprilie 2014

Premiile concursului: echipamente pentru laboratoarele de biologie şi chimie ale şcolilor (tuburi de sticlă, aparat de distilare, echipamente pentru experiențe chimice şi electrochimice).

Program judeţean de reabilitare
Luni, 3 martie 2014

Consiliul Judeţean Covasna s-a întrunit joi, 27 februarie, în şedinţă lunară şi a aprobat proiectul de hotărâri privind Programul judeţean pentru reabilitarea de cabinete medicale, baze sportive şi cămine culturale din mediul rural.

Întâlnirea reprezentanţilor Regiunii Centru la Sfântu Gheorghe
Luni, 3 martie 2014

„În ultimii trei ani, prin ADR Centru, am beneficiat de fonduri de investiții mult mai mari, decât cele primite de la București”– a declarat Tamás Sándor, fostul preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Centru.

Se pregăteşte plombarea drumurilor
Luni, 3 martie 2014

O dată cu primele semne ale primăverii, se va putea începe repararea drumurilor pentru că Consiliului Judeţean Covasna a încheiat un contract pentru lucrări de întreţinere a drumurilor, ce se desfăşoară pe mai mulţi ani.

S-a inaugurat centrul de tratament
Luni, 3 martie 2014

O dată cu inaugurarea centrului de tratament din Vâlcele, localnicii aşteaptă şi reînvierea prestigiului fostei staţiuni. Valoarea investiţiei realizate în cadrul programului „Drumul Apelor Minerale” este de 792 mii de euro.

Anul viitor – campionat de fotbal pentru tineret la nivel judeţean
Luni, 17 februarie 2014

Pentru diferite activităţi sportive, în anul 2014, Consiliul Judeţean Covasna a alocat în total suma 1.039.000 lei.

La Aita Mare se va construi un pod nou
Vineri, 17 ianuarie 2014

Podul care se va construi în locul celui vechi de la Aita Mare, vehiculat deseori în media, va costa 3 milioane lei.

Peste 100 de semne de circulaţie, dispărute
Vineri, 17 ianuarie 2014

„S-au furat peste 100 de semne de circulaţie montate pe porţiunea de drum între Târgu Secuiesc şi Covasna. Nu ne-am aşteptat să efectuăm astfel de lucrări de întreţinere pe drumul judeţean 121, reabilitat acum un an şi jumătate” – a declarat Kovács Ödön, managerul public al judeţului Covasna.

Noul ambasador al Ungariei, în prima vizită oficială
Vineri, 17 ianuarie 2014

Noul ambasador al Ungariei în România, Zákonyi Botond, a sosit la Sfântu Gheorghe în prima sa vizită oficială. Cu ocazia vizitei efectuate la Consiliul Judeţean Covasna, Zákonyi s-a interesat, în primul rând, de problemele ce ţin de relaţiile maghiaro-maghiare.

1 793 925 de mere
Luni, 13 ianuarie 2014

„Peste 21 de mii de elevi primesc zilnic mere, lapte şi corn în judeţul Covasna. Am reuşit să depăşim obstacolele, astfel toate cele trei alimente ajung zilnic la şcoli” – a declarat Nagy József, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Drum expres: Sfântu Gheorghe-Braşov
Marți, 24 decembrie 2013

În ultima şedinţă ordinară a acestui an, consilierii judeţeni au aprobat asocierea judeţului Covasna cu judeţul Braşov, municipiul Braşov şi municipiul Sfântu Gheorghe în vederea realizării în comun a drumului expres Sfântu Gheorghe-Braşov, în cadrul unui program finanţat din fonduri UE.

Problema drepturilor lingvistice ale minorităţilor naţionale discutate la Paris
Marți, 24 decembrie 2013

Seminarul cu titlul „Limbile regionale sau minoritare în Europa de astăzi” a avut loc în perioada 9–10 decembrie, la Palatul Luxembourg care găzduieşte Senatul Republicii Franceze. La acest eveniment a participat Klárik Attila, reprezentantul Consiliului Judeţean Covasna.

Registru agricol electronic din 2015
Marți, 10 decembrie 2013

După semnarea contractului de finanţare, urmează realizarea registrului agricol electronic care va asigura o soluţionare mai rapidă şi mai transparentă a problemelor administrative – a declarat Henning László, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

„Să fie pace, libertate şi înţelegere!”
Marți, 3 decembrie 2013

Cu ocazia împlinirii a 199 de ani de la naşterea lui Gábor Áron, miercuri, 27 noiembrie, în curtea Conacului Benke din Eresteghin, în prezenţa reprezentanţilor Uniunii Democratice Maghiare din România, a fost dezvelit bustul lui Gábor Áron, realizat de sculptorul Vetró András. În cadrul conferinţei de presă care a urmat, au fost prezentate diversele manifestări ce urmează a fi organizate, în semn de omagiu, în anul 2014, „Anul Gábor Áron”.

S-a inagurat sala de sport din Catalina
Marți, 3 decembrie 2013

La data de 26 noiembrie, în prezenţa a cca. 200 de localnici ai comunei Catalina, a avut loc darea în folosinţă a sălii de sport care se construieşte mai bine de cinci ani şi are o valoare totală de 1 milion de dolari.

Unanimitate pentru un nou covor de asfalt
Marți, 3 decembrie 2013

„În timpul mandatului meu anterior s-au reabilitat peste 110 km de drum în judeţul Covasna. Această activitate o vom continua neapărat, ceea ce înseamnă că în următorii 3 ani se va asfalta o nouă porţiune de 110 km de drum” – a spus Tamás Sándor.

Scrisoare de protest, în limba română şi maghiară, trimisă prefectului
Marți, 26 noiembrie 2013

„Consider că prefectul Dumitru Marinescu s-a alăturat celor care au luat poziţie în favoarea convieţuirii paşnice a românilor şi maghiarilor din judeţul Covasna, dar el, prin faptele sale perturbă liniştea comunităţii” – a declarat Tamás Sándor.

Covasna – DA pentru organizarea referendumului
Marți, 26 noiembrie 2013

Joi, Consiliul Judeţean Covasna a adoptat proiectul de hotărâre privind organizarea referendumului local pe tema înfiinţării regiunii de dezvoltare Ţinutul Secuiesc. După dezbateri care au durat peste o oră, cu votul pro al unui număr de 26 de consilieri, membrii ai UDMR, PCM şi PPMT şi votul împotrivă al celor 4 consilieri USL s-a hotărât organizarea referendumului în judeţul Covasna, pe data de 8 decembrie. Întrebarea la care trebuie să răspundă covăsnenii este următoarea: „Sunteţi de acord ca judeţele Harghita, Covasna şi Mureş să se constituie într-o singură regiune de dezvoltare, cu centrul regiunii în municipiul Târgu Mureş?”

Tamás Sándor: îl susţinem pe Sikó Imre
Marți, 26 noiembrie 2013

Consiliul Judeţean Covasna a luat la cunoştinţă cu consternare că miercuri, după şedinţa ordinară a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Covasna s-au comis atrocităţi. În cazul primarului comunei Belin, Sikó Imre, al fratelui său şi al unui tânăr din localitate, Procuratura a dispus arestarea preventivă.

Lucrători calificaţi în fabricarea brânzeturilor
Marți, 19 noiembrie 2013

Consiliul Judeţean Covasna şi Camera Agricolă Covasna în cooperare cu Asociaţia AgroSic au organizat în judeţ cursuri acreditate care asigură cunoştinţe elementare în domeniul preparării brânzeturilor, la sfârşitul căruia participanţii primesc diplome recunoscute de Uniunea Europeană. Iniţiativa lansată în ianuarie a stârnit un interes puternic în rândurile fermierilor, deoarece, în judeţ, o sută patrusprezece de persoane au terminat cu succes cursurile cu durata de patru luni.

Sprijin financiar considerabil pentru Asociaţia Sepsi SIC
Joi, 29 august 2013

Întrunit în şedinţă ordinară, Plenul Consiliului Judeţean Covasna a aprobat un sprijin financiar suplimentar în valoare de 49 mii lei pentru Asociaţia sportivă Sepsi SIC a cărei echipă de baschet este singura echipă, la nivel naţional, care va participa la competiţia pentru Cupa FIBA. (După cum se ştie 49% din bugetul anual al asociaţiei este asigurat de către Consiliului Judeţean Covasna.)

Inscripţia în limba maghiară nu poate lipsi
Miercuri, 21 august 2013

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării i-a dat dreptate lui Tamás Sándor, cu privire la petiţia înaintată pentru inscripţionarea bilingvă a denumirii Direcţiei Judeţene Covasna a Arhivelor Naţionale. Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a ales calea juridică după ce, în ciuda numeroaselor somaţii, denumirea instituţiei nu a fost inscripţionată şi în limba maghiară.

Mai multe bazine pentru Băţanii Mici
Marți, 6 august 2013

Începând de miercuri, timp de zece zile, rolul principal aparţine unităţii, a muncii depuse în comun. În cadrul Programului de reabilitare a băilor tradiţionale secuieşti, peisagişti, studenţi sosiţi din Ungaria vor construi, sub conducerea Fundaţiei Ars Topia şi cu antrenarea localnicilor, la Băţanii Mici, o nouă baie tradiţională.

Scurtmetraje premiate în cadrul Programului „Mărul”
Vineri, 2 august 2013

La Concursul de scurtmetraje lansat de Consiliul Judeţean Covasna, în cadrul Programului „Mărul”, au participat în total cinci şcoli din judeţ, cea mai activă şcoală fiind Liceul „Mikes Kelemen” elevii căruia au realizat trei scurtmetraje, dar printre participanţi s-au numărat şi multe şcoli din mediul rural.

Camera Agricolă Judeţeană Covasna – salvată
Joi, 1 august 2013

În urma suprimării fondurilor de către Guvern, angajaţii Camerei Agricole Judeţene Covasna nu şi-au mai primit salariile din luna aprilie. De atunci, mai mulţi angajaţi au plecat de la această instituţie.

Tabără Lugio
Miercuri, 31 iulie 2013

De cinci ani încoace, între cele două judeţe înfrăţite, Covasna şi Baranya, se practică un sistem de schimb de tabere. Taberele sunt organizate pentru copii, cu sprijinul administraţiilor locale şi, în afara întemeierii de noi prietenii, au ca scop, printre altele, cunoaşterea şi înţelegerea diferitelor epoci istorice, sporirea cunoştinţelor de folclor, participarea la activităţi meşteşugăreşti şi, desigur, distracţia. În acest an, în perioada 16–21 iulie, la tabăra organizată la Dunaszekcső au participat nouă copii de la Sânzieni.

Asociaţia pompierilor reînfiinţată după 100 de ani
Marți, 16 iulie 2013

Muzica de fanfară, girofarele roşii aprinse şi sosirea pompierilor din unsprezece comune au dat deşteptarea, duminică, localnicilor din centrul oraşului Târgu Secuiesc. Concursul judeţean al pompierilor voluntari din 16 iunie a demarat cu o paradă a echipajelor participante.

Valori covăsnene la Zilele Hungarikum
Sâmbătă, 13 iulie 2013

Entuziasmaţi de succesul de anul trecut al evenimentului, anul acesta organizatorii au planificat ca ediţia din acest an a Zilelor Hungarikum din Sibiu să se desfăşoare timp de trei zile. Desigur, anul acesta oferta de programe a fost îmbogăţită, în prima zi cuprinzând şi o conferinţă în cadrul căreia specialişti din Ungaria şi Transilvania au susţinut prezentări pe tema valorilor transilvănene şi naţionale, oportunităţi şi calitate. Seara, cei prezenţi au putut participa la o degustare de vinuri.

Noutăți