Sunteți aici: » Știri » Întâlnirea reprezentanţilor Regiunii Centru la Sfântu Gheorghe

Întâlnirea reprezentanţilor Regiunii Centru la Sfântu Gheorghe

Luni, 3 martie 2014

„În ultimii trei ani, prin ADR Centru, am beneficiat de fonduri de investiții mult mai mari, decât cele primite de la București”– a declarat Tamás Sándor, fostul preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Centru.

 

"În ultimii trei ani, prin ADR Centru, am beneficiat de fonduri de investiții mult mai mari, decât cele primite de la București”– a declarat Tamás Sándor, fostul preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Centru.

La şedinţa reprezentanţilor Regiunii Centru, ce a avut loc miercuri, 19 februarie a.c., la Sfântu Gheorghe, Tamás Sándor a spus: „Atât în calitatea mea de preşedinte al CJ, cât şi ca membru al Consiliului am constatat că fondurile distribuite de Bucureşti au fost şi sunt în continuă scădere. Anul trecut a fost un an de tranziţie între perioadele bugetare 2007-2014 şi 2014-2020. Cu toate acestea, Agenţia de Dezvoltare Regională Centru a plătit beneficiarilor fonduri care de se ridică la 65 milioane de euro, deci s-a desfăşurat o activitate intensă. Consider esenţial faptul că fondurile europene nu vizează doar proiecte ale administraţiei publice locale, ci reprezintă un sprijin consistent şi pentru sectorul particular, cum este cazul şi în judeţul Covasna. Un astfel de exemplu este Spa-ul Best Western Hotel din Balvanyos. În judeţul Covasna vom continua să lucrăm la realizarea investiţiilor pe scară largă: aş dori să putem finaliza  reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, în actualul ciclu bugetar. Planuri avem şi le şi realizăm cu specialişti potriviţi.”

În cadrul şedinţei a avut loc alegerea noului preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Centru: Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba a preluat funcţia de preşedinte al CDR Centru, înlocuindu-l pe Tamás Sándor, preşedintele CJ Covasna, care va îndeplini funcţia de vicepreşedinte.

 

Noutăți