Sunteți aici: » Știri

Știri

Miercuri, 15 iulie 2020

Proiectul ”StartUp Now! Dezvoltare prin antreprenoriat pentru regiunea Centru”, cod SMIS 105618, este implementat de Consiliul Județean Covasna în parteneriat cu Loop Operations S.R.L. și Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii. Perioada de implementare este 18.01.2018 – 17.01.2021, iar valoarea totală a proiectului este de 11.753.076,00 lei.

Măști de protecție și dezinfectanți pentru spitalele din orașele Covasna și Întorsura Buzăului
Miercuri, 1 iulie 2020

Consiliul Județean Covasna a achiziționat măști de unică folosință și dezinfectanți, în valoare de 50 mii de lei, pentru cele două subunități ale Spitalului de Recuperare Cardiovasculară Dr. Benedek Géza din Covasna, secțiile externe din Covasna și Întorsura Buzăului. Subunitățile Spitalului de Recuperare Cardiovasculară, aflat în subordinea Ministerului Sănătății, oferă asistență medicală spitalicească cetățenilor din zona orașului Covasna și zona Întorsura Buzăului.

Rețeaua electrică, modernizată în toate localitățile din județul Covasna
Marți, 30 iunie 2020

Rețeaua electrică, modernizată în toate localitățile din județul Covasna Județul Covasna este primul județ din țară în care rețeaua electrică a fost modernizată în totalitate, și tot în acest județ se înregistrează cea mai mică pierdere de rețea, au anunțat în cadrul unei conferințe de presă, ținută marți în Sfântu Gheorghe, de directorul Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Covasna – SDDE Transilvania Sud, Józsa Csaba, și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Muncitorii calificaţi şi motivaţi sunt, mai mult ca oricând, avuţia unei comunităţi
Miercuri, 24 iunie 2020

Problema calității învățământului profesional răspunde, deopotrivă, nevoii tinerilor din comunitate de a fi orientaţi şi formaţi în meserii căutate şi respectate, dar şi nevoilor economiei. Aceasta a fost concluzia conferinţei de presă, care a avut loc la sediul Societății Nexxon din Târgu Secuiesc, cu privire la un proiect european ce a avut drept temă Crearea mediului de practică pentru elevii din învățământul profesional.

Priorităţile şedinţei ordinare – sistemul de sănătate și investițiile publice
Joi, 18 iunie 2020

În şedinţa ordinară de joi, 18 iunie, consilierii au avut pe ordinea de zi luarea unor decizii privind Spitalul Județean de Urgență și sistemul de protecție a copilului. Totodată, au fost actualizați indicatorii tehnico-economici pentru mai multe proiecte de investiții.

Siguranța cetățenilor primează
Marți, 16 iunie 2020

Consiliul Județean Covasna a achiziționat 12 camere audio-video de tip BodyCam pentru dotarea polițiștilor cu atribuții pe linie de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna. Achiziția, în valoare de 11.000 lei, a fost finanțată de Consiliul Județean, iar începând din luna iunie, dreptul de folosință a aparatelor a fost cedat, cu titlu gratuit, către IPJ Covasna.

Povești de succes în vremea coronavirusului
Luni, 15 iunie 2020

Majoritatea întreprinderilor Start-Up au fost îngenuncheate de situația economică cauzată de coronavirus. Multe firme noi se confruntă cu dificultăți, însă unele au găsit soluții ingenioase pentru a prospera, reprofilându-se după nevoi în starea de criză.

Serviciul de pompieri a devenit operațional la Baraolt
Marți, 2 iunie 2020

Noul punct de lucru al pompierilor din Baraolt și-a început activitatea. Începând cu luna iunie, șase pompieri profesioniști sunt de serviciu în schimburi de 24 de ore, iar deocamdată ei vor face naveta de la Sfântu Gheorghe la unitatea construită în curtea spitalului din Baraolt. Noul punct de lucru al pompierilor a fost construit de Consiliul Județean Covasna, împreună cu autoritățile locale din zona Baraolt, iar funcționarea acestuia este asigurată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna. Investiția a fost predată oficial marți, 2 iunie, prima echipă intrând deja în serviciu.

Serviciu de pompieri în zona orașului Baraolt
Joi, 28 mai 2020

Deciziile luate pentru a asigura siguranța locuitorilor au fost joi pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Covasna, inclusiv asigurarea fondurilor necesare pentru finalizarea punctului de lucru al pompierilor la Baraolt și restructurarea bugetului Spitalului Județean.

Modernizarea completă a drumului județean între Boroșneu Mare – Valea Mare – Întorsura Buzăului
Marți, 26 mai 2020

Marți, 26 mai, au fost reluate lucrările de modernizare pentru drumul județean, care leagă zona Buzaielor de regiunea orașului Covasna, lucrarea fiind cea mai amplă dezvoltare infrastructurală în această zonă din ultimii 50 de ani. Reconstruirea tronsonului de 22,5 km din drumul județean 121A, între localitățile Boroșneu Mare – Valea Mare – Întorsura Buzăului va fi finalizat până la sfârșitul anului viitor.

Donatorii de sânge sunt așteptați în condițiide maximă siguranţă
Miercuri, 20 mai 2020

Consiliul Județean Covasna sprijină Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna cu 20.000 lei, printr-un acord de colaborare, asigurând astfel echipamente medicale de protecție și materiale sanitare pentru Centrul de Transfuzie, printre care și un tunel de decontaminare. Acesta este primul tunel de dezinfecție instalat în vreun centru de transfuzie din România.

Locuitorii din Alungeni se bucură în sfîrşit de drum asfaltat
Marți, 19 mai 2020

Marți, 19 mai, a fost inaugurată prima lucrare dintr-un șir de investiții planificate în satul Alungeni, din comuna Turia, unde localnicii se pot bucura de un drum asfaltat de 600 de metri, de la intrare până în centrul satului. Investiția, în valoare de un milion de lei, a fost realizată din bugetul Consiliului Local și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Covasna, iar lucrările sunt efectuate de Societatea Drumuri și Poduri Covasna SA. Lucrările de asfaltare a drumului vor fi continuate în luna iunie.

O mână de ajutor acordată instituțiilor de sănătate
Joi, 14 mai 2020

Consiliul Județean Covasna a adoptat joi noi decizii pentru a veni în sprijinul sistemului de sănătate, iar lucrările de investiții nu se vor opri: s-a stabilit că săptămâna viitoare vor reîncepe lucrările pe drumul județean 121A, între Boroșneu Mare și Întorsura Buzăului, dar încep și pe drumul județean Băile Malnaș—Pasul Hatod – Baraolt – podul de la Augustin.

Se extind posibilitățile de testare în județul Covasna  -  A fost dat în folosință laboratorul de testare COVID-19, din cadrul Spitalului Județean
Marți, 12 mai 2020

Marţi, 12 mai, s-a dat în folosință laboratorul de biologie moleculară pentru diagnosticarea coronavirusului, prin testarea Real Time PCR, un laborator al viitorului, din cadrul Spitalului Județean Dr. Fogolyán Kristóf din Sfântu Gheorghe. Linia de testare provine din donația făcută de HS Timber Productions, iar spațiul a fost amenajat cu sprijinul financiar acordat de Consiliul Județean Covasna.

Joi, 30 aprilie 2020

Instituții, societăți comerciale, ONG-uri și persoane fizice și-au unit forțele pentru a sprijini spitalele din județul Covasna, oferind asistență financiară sau materială, pentru ca aceste instituţii medicale să poată oferi îngrijiri aşa cum se cuvine, în lupta cu epidemia de coronavirus.

Ajutor de urgență pentru Centrul Județean de Transfuzie Sanguină
Joi, 30 aprilie 2020

În şedinţa online, de joi, 30 aprilie, Consiliul Județean Covasna a avut pe ordinea de zi adoptarea unor hotărâri referitoare la problemele provocate de pandemia COVID-19, dar şi luarea unor decizii legate de investiții și probleme organizatorice.

Acordăm toată atenţia Asistenţei sociale din judeţ
Miercuri, 29 aprilie 2020

Consiliul Județean Covasna oferă sprijin financiar suplimentar pentru funcționarea în condiții de siguranță a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna. Suma direcționată este de 209 mii lei şi va fi folosită pentru efectuarea testelor Covid-19, pentru achiziționarea de echipamente de protecție și dezinfectanți și pentru acoperirea hranei zilnice a celor care lucrează în centre rezidențiale.

Judeţele Covasna şi Braşov îşi unesc eforturile în proiecte urgente şi coerente de dezvoltare comunitară şi regională
Miercuri, 29 aprilie 2020

Drumul-expres între Sfântu Gheorghe și Brașov este o prioritate pentru comunităţile covăsnene şi braşovene, reabilitatea drumului între Malnaș-Băi-Baraolt-Augustin-DN1 se realizează simultan în cele două județe, iar lucrările la Aeroportul din Ghimbav merg bine – acestea au fost cele trei teme de discuţie între reprezentanții Consiliilor Județene Brașov și Covasna, care au avut o ședință de lucru, via ZOOM.

Donația Consiliului Județean pentru medicii de familie din județul Covasna
Joi, 23 aprilie 2020

Consiliul Județean Covasna a donat echipamente de protecție și produse dezinfectante fiecărui medic de familie din județ. Aceste pachete au fost transportate miercuri, 22 aprilie, la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Întorsura Buzăului și orașul Covasna, de unde vor fi livrate, la rândul lor, cabinetelor medicale din zonele respective.

Când oferi urgent un ajutor, ajuţi de două ori!
Marți, 14 aprilie 2020

Marți, la orele prânzului, în Sfântu Gheorghe au fost distribuite echipamentele de protecție, materiale sanitare și dezinfectanți, toate donate de Guvernul Ungariei, la solicitarea UDMR. Donația a fost destinată celor care luptă în prima linie împotriva pandemiei.

Începe modernizarea completă a rețelei de drumuri din zona Baraolt
Vineri, 3 aprilie 2020

Peste o lună, vor fi demarate lucrările la cea mai amplă investiție din cadrul Progarmului de Modernizare din Zona Baraolt, care constă în reabilitarea completă a tronsonului DN-12 Malnaș Băi – Micfalău – Bățanii Mari – Biborțeni – Baraolt – Podul Olt la Augustin, pe o lungime de 33 km. Consiliul Județean face această investiţie, în valoare de 75 milioane de lei, din finanțare europeană și surse proprii.

Vineri, 3 aprilie 2020

Întrunit joi, Consiliul Județean Covasna a luat o decizie de principiu: în 2020, va fi suspendat Programul prin care ONG-urile și unitățile de cult, asociațiile de tineret și de sport primesc finanțare nerambursabilă. Consilierii județeni au mandatat conducerea CJ Covasna să pregătească proiectul de hotărâre privind această decizie.

Începe amenajarea laboratorului de testare COVID-19
Joi, 2 aprilie 2020

Consiliul Județean Covasna, întrunit joi în ședință extraordinară, a modificat și a rectificat bugetul Spitalului Județean, a inițiat un program special dedicat medicilor de familie din județ și a hotărât ca în perioada următoare să-şi desfăşoare şedinţele prin mijloace electronice.

Spitalele covăsnene au nevoie de solidaritatea noastră!
Joi, 26 martie 2020

Instituții, societăți comerciale, ONG-uri și persoane fizice și-au unit forțele pentru a sprijini spitalele din județul Covasna, oferind asistență financiară sau materială, pentru ca aceste instituţii medicale să poată oferi îngrijiri aşa cum se cuvine, în lupta cu epidemia de coronavirus.

O mână de ajutor acordată în vremuri grele
Joi, 26 martie 2020

Consiliul Județean Covasna, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, acordă sprijin financiar ONG-urilor care furnizează servicii sociale, anul acesta fiind alocată suma de un milion de lei. Aşadar, în 2020, ONG-urile acreditate vor primi cu prioritate finanțare, pentru a acorda îngrijiri la domiciliu, în special persoanelor în vârstă, dar și pentru susținerea centrelor de zi destinate copiilor și persoanelor cu dizabilități.

Gala Visit Covasna a fost amânată - Impactul negativ al epidemiei simțit din plin în turismul covăsnean
Miercuri, 25 martie 2020

Din cauza restricțiilor în vigoare privind organizarea evenimentelor și a stării de urgență decretate, organizatorii au decis că se amână Gala Visit Covasna și va fi organizată la o dată ulterioară. În timp ce specialiștii din domeniul turismului se pregăteau pentru un an de succes, acum ei semnalează că acest sector a fost practic doborât de epidemia provocată coronavirus, ne-a atras atenția Róbert Grüman, vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, declarând că s-a efectuat un sondaj preliminar privind impactul coronavirusului asupra turismului în județul Covasna.

Prevenția de acum, va reduce problemele din viitor
Luni, 16 martie 2020

În spitalele din Sfântu Gheorghe, Baraolt și Târgu Secuiesc au fost instituite măsuri de urgență în vederea încetinirii răspândirii virusului Covid19 și pentru acordarea de îngrijiri eficiente pacienților. Având în vedere situația actuală de epidemie națională, începând de luni, 16 martie, fiecare pacient care ajunge spitalele din județul Covasna, care sunt în subordinea autorităților locale și județene, inclusiv cazurile de urgență, este obligat să facă un triaj epidemiologic.

Tamás Sándor: Rugăm populația să rămână calmă  - Consiliul Județean Covasna și instituțiile subordonate au luat măsuri imediate, necesare ce se impun pentru a preveni extinderea Covid-19.
Vineri, 13 martie 2020

În perioada următoare recomandăm interacțiunea de la distanță, prin telefon (0267-311 190) și prin e-mail (office@kvmt.ro), deoarece este restricționat accesul în sediul Consiliului Județean Covasna, unde în perioada următoare vor putea intra doar angajații, respectiv de la caz la caz, conducătorii instituțiilor publice și ale autorităților locale.

Exprimarea voturilor pentru candidații Galei Visit Covasna se va putea face până la 20 martie
Joi, 12 martie 2020

A început votul online pentru Gala Visit Covasna unde aveți ocazia de a-i vota pe cei 220 de participanți care activează în domeniul turismului. Începând cu data de 11 martie, pe site-ul www.gala.visitcovasna.com vă puteți exprima votul pentru candidații concursului organizat a doua oară de Asociația pentru Dezvoltarea Turismului din Județul Covasna, Consiliul Județean Covasna și Camera de Comerț și Industrie Covasna, care se desfășoară pentru 24 de categorii.

Educație IT bazată pe experiențe
Joi, 5 martie 2020

Miercuri, 26 februarie, cu ocazia întâlnirii de lucru cu privire la StartUp-uri organizată la Primăria din Sânsimion, au fost prezentate detaliile proiectului şi, totodată, Norbert Simon a prezentat afacerea sa inovativă, bazată pe educație.

Noutăți