Sunteți aici: » Știri » Pompierii voluntari din Leţ se pregătesc pentru concursul regional

Pompierii voluntari din Leţ se pregătesc pentru concursul regional

Joi, 29 iunie 2017

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna alocă un sprijin financiar în valoare de 4400 lei pentru grupul pompierilor voluntari din satul Leţ, echipă care va reprezenta judeţul Covasna la concursul regional al pompierilor voluntari

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna alocă un sprijin financiar în valoare de 4400 lei pentru grupul pompierilor voluntari din satul Leţ, echipă care va reprezenta judeţul Covasna la concursul regional al pompierilor voluntari. Suma aprobată prin dispoziţia preşedintelui CJ Covasna va putea fi folosită pentru pregătirea echipei şi pentru acoperirea costurilor participării la concurs.
 
După cum am aflat de la căpitanul echipei din Leţ, Hajdó Attila, echipa a început deja antrenamentele pentru concursul ce va avea loc în perioada 5-7 iulie, la Bistriţa, unde se va testa îndemânarea profesională, spiritul de echipă şi aptitudinile sportive ale pompierilor voluntari participanţi la competiţie. Acesta a subliniat faptul că sprijinul financiar reprezintă un mare ajutor pentru echipă care nu ar putea participa la acest concurs cu resurse financiare proprii. Echipa este compusă din 15 membri şi pentru aceasta nu este o provocare necunoscută, pentru că, anul trecut, tot această echipă a reprezentat judeţul la etapa finală a concursului regional. În localitate, formaţiunea de pompieri voluntari are o tradiţie de mai multe decenii, reînnoirea membrilor este asigurată în continuu, şi în prezent echipa fiind formată preponderent din tineri.
 
„De câţiva ani, sprijinim, în mod sistematic, mişcarea pompierilor voluntari din judeţul Covasna, deoarece formaţiunile de pompieri au un rol important în viaţa unei mici comunităţi, pompierii  nu doar că acordă ajutor la nevoie, dar au şi o forţă de coeziune asupra comunităţii” – a spus Tamás Sándor, preşedintele CJ Covasna, urând mult succes echipei din Leţ.

Echipa de pompieri voluntari din Leţ se clasează de ani buni pe primele locuri la concursurile judeţene, anul trecut obţinând un loc frumos la faza finală a concursului regional. Pentru participarea la concursul regional a echipei, în 2016, CJ Covasna a acordat un sprijin financiar în valoare de 3300 lei, iar anul acesta a fost alocată suma de 4400 lei.

Noutăți