Sunteți aici: » Știri » Zona Baraoltului, o destinaţie turistică remarcabilă

Zona Baraoltului, o destinaţie turistică remarcabilă

Luni, 26 iunie 2017

La invitaţia Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, un nou grup de bloggeri bucureşteni, vedete de televiziune, celebrităţi din capitală au vizitat „Ţinutul Conacelor”

La invitaţia Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, un nou grup de bloggeri bucureşteni, vedete de televiziune, celebrităţi din capitală au vizitat „Ţinutul Conacelor”. Pe parcursul infotripului, oaspeţii s-au familiarizat cu atracţiile turistice din zona Baraoltului, Valea Zălanului şi ale municipiului Sfântu Gheorghe. Programul a cuprins: activităţi meşteşugăreşti, drumeţii, vizite la conace, participanţii făcând cunoştinţă şi cu tradiţiile secuieşti şi cu gastronomia locală.

În opinia lui Grüman Róbert, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, rezultatele campaniei de promovare, demarată în anul 2015, sunt deja resimţite de către întreprinderile locale care activează în domeniul turismului. „Datele statistice demonstrează că în urma acestei activităţi de promovare nu numai că regiunea noastră a devenit cunoscută la nivel naţional, dar a crescut semnificativ şi numărul turiştilor care vizitează judeţul nostru. Anul acesta este Anul Turismului în judeţul Covasna, iar găzduirea bloggerilor, ziariştilor şi a celebrităţilor bucureşteni face parte din programul acestei serii de manifestări. Suntem mulţumiţi că, după castelul Daniel din Tălişoara, o nouă perlă a turismului din zona Baraoltului îşi aşteaptă vizitatorii: castelul Kálnoky de la Micloşoara, recent reabilitat şi inaugurat, confirmând şi prin aceasta că judeţul Covasna este «Ţinutul Conacelor»” – a declarat vicepreședintele CJ Covasna.

Szabó István, managerul Casei de Oaspeţi a Contelui Kálnoky, a afirmat: „infotrip-ul a fost o ocazie ideală pentru Casa de Oaspeţi a Contelui Kálnoky de a interacţiona cu influenceri din Bucureşti, de a vedea perspectiva lor şi de a arăta noua atracţie cultural-turistică din Micloşoara, Muzeul Vieţii Transilvănene, castelul Kálnoky precum şi casele Prinţului de Wales din Valea Zălanului. De asemenea, pentru noi a fost o oportunitate de a afla în mod direct opiniile acestora şi de a contribui la formarea unei imagini complete despre potenţialul turistic al zonei Baraolt”.

Legat de experienţele sale, bloggerul Andrei Nourescu (www.nourescu.ro) care a vizitat pentru prima oară judeţul Covasna, a declarat următoarele: „chiar am rămas uimit cât de frumoasă şi de nealterată se păstrează zona asta. Mi se pare că este una dintre cele mai frumoase zone din ţară. Îmi place foarte mult că cei care investesc au încercat să păstreze şi tradiţiile şi obiceiurile vechi şi au încercat să schimbe cât mai puţin aspectul caselor vechi, al conacelor, arată totul impecabil. Ca să nu mai vorbesc despre natură. Am vizitat şi Valea Zălanului care este un adevărat paradis, se compară mi se pare cu colinele din Elveţia, este ceva impresionant. Mi-au plăcut castelele de la Micloşoara. Îmi place specificul gastronomic local, mai ales ciorba de gulaş este senzaţională.” În opinia bloggerului, se dovedesc a fi originale atât centrul de echitaţie de la Benedekmező, cât şi baia tradiţională de la Belin.

La acest infotrip au participat personalităţi ca: Luminiţa Malanca (www.luminitamalanca.ro) şi Laura Antonov (www.lachicboutique.ro), bloggeri de lifestyle, Bianca Sterie (www.alistmagazine.ro), jurnalist de specialitate, Liana Popa (www.Avetisiperoz.ro), blogger de modă, Simona Stănescu (www.lipa-lipa.ro), vlogger, Andrei Nourescu (http://nourescu.ro), jurnalist sportiv şi blogger, Victor Kapra (http://www.victorkapra.ro) jurnalist şi blogger, Anca Serea, prezentatoare televiziune, Adi Sina (http://www.voios.ro), cântăreţ şi compozitor, şi Andreea Dociu (https://www.youtube.com/channel/UCcits1x2QJhJppHvOsRjYbA), actriţă şi vlogger.

 

Noutăți