Sunteți aici: » Știri » Vor fi mai mulţi bani pentru spital

Vor fi mai mulţi bani pentru spital

Joi, 16 decembrie 2010

Anul viitor, valoarea investiţiilor destinate modernizării Spitalului Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolyán Kristóf” poate să atingă nivelul de 20 milioane de euro – a anunţat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.
 

Anul viitor, valoarea investiţiilor destinate modernizării Spitalului Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolyán Kristóf” poate să atingă nivelul de 20 milioane de euro – a anunţat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Joi, 16 decembrie, la şedinţa de consiliu s-a aprobat participarea Căminului de Bătrâni de la Hăghig la proiectul publicat privind instalarea sistemelor generatoare de încălzire care utilizează energia alternativă. Dacă cererea de finanţare va fi aprobată, instituţia va trebui să cheltuiască mult mai puţin pentru încălzire. La un proiect similar vor participa şi unităţile subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, astfel, se vor putea schimba şi sistemele de  încălzire învechite ale instituţiilor sociale. De asemenea, consiliul a aprobat în unanimitate de voturi rectificarea bugetului propriu judeţean pe anul 2010, precum şi a bugetelor unor instituţii publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean Covasna pe anul 2010.

Vineri, 17 decembrie se va preda, la sediul din Alba Iulia a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, documentaţia privind lucrările de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolyán Kristóf” din Sf. Gheorghe. Ca urmare, anul viitor, vor fi modernizate şi acele părţi ale spitalului ale căror renovare părea imposibilă mai devreme.

După cum am relatat mai înainte, sumele rămase din celelalte domenii ale Programului Operativ Regional vor fi alocate pentru modernizarea spitalului din Sf. Gheorghe. Henning László, vicepreşedintele consiliului, a declarat că modificarea studiului de fezabilitate se datorează faptului că, lucrările de la corpul C al spitalului fiind încheiate, sumele rămase au fost transferate către alte domenii prioritare. De asemenea, ca urmare a lucrărilor de modernizare, şi personalul administrativ al spitalului va avea un sediu corespunzător, se va realiza o sală conferinţe, o secţie de neonatologie, precum şi un bloc operator aseptic.

 

Noutăți