Sunteți aici: » Știri » Undă verde pentru proiectul integrat de gestionare a deşeurilor

Undă verde pentru proiectul integrat de gestionare a deşeurilor

Vineri, 22 ianuarie 2010

Procesul acceptării studiului de impact asupra mediului privind proiectul integrat de gestionare a deșeurilor în județul Covasna s-a finalizat cu o dezbatere publică care a fost organizată săptămâna trecută la Boroșneul Mare.

Procesul acceptării studiului de impact asupra mediului privind proiectul integrat de gestionare a deșeurilor în județul Covasna s-a finalizat cu o dezbatere publică care a fost organizată săptămâna trecută la Boroșneul Mare. La dezbatere au participat în jur de 40 de localnici alături de angajați din Consiliul Județean Covasna și reprezentanții Agenției Regionale de Mediu din Sibiu, respectiv reprezentanții firmei care au elaborat studiul. După dezbaterea publică privind finalizarea studiului, Consiliul Județean trebuie să accepte indicele tehnico-economice și condițiile de finanțare. După acest pas proiectul în valoare de 24.500.000 Euro poate fi depus la POS – Mediu. Administratorul public al județului, Klárik László a declarat că acest lucru se poate întâmpla chiar în prima decadă a anului.

Klárik a mai subliniat importanța Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Covasna” la care iau parte toate cele 45 de localități ale județului cu excepția Baraoltului, unde conducerea administrativă a orașului nu a dorit să participe, deși Consiliul Județean va finanța cota-parte a localităților. Administratorul public și-a exprimat îngrijorarea în acest sens, fiindcă valoarea unui depozit de deșeuri modern ajunge la un milion de euro, ceea ce pentru o familie de 3 persoane,  care locuiește întro localitate de 10.000 de locuitori, ar însemna 300 de euro.

Județul Covasna a fost primul județ din țară unde au fost închise toate depozitele de deșeuri. În locul acestora urmează să fie construit în localitatea Leț un Centru de management care va corespunde cerințelor normelor europene.

Noutăți