Sunteți aici: » Știri » Un nou pod inaugurat la Ghidfalău

Un nou pod inaugurat la Ghidfalău

Vineri, 15 aprilie 2011

În cursul anului trecut, inundaţiile au cauzat pagube grave pe teritoriul judeţului, apa deteriorând infrastructura podurilor care sunt cel mai dificil de refăcut.

În cursul anului trecut, inundaţiile au cauzat pagube grave pe teritoriul judeţului, apa deteriorând infrastructura podurilor care sunt cel mai dificil de refăcut. În această situaţie s-a aflat şi podul de sub calea ferată, de la intrarea în comuna Ghidfalău, căruia, practic, i-a dispărut terasamentul.

În judeţul Covasna, au avut loc lucrări de reabilitare în mai multe localităţi, podul de la Ghidfalău a fost inaugurat vineri, 15 aprilie a.c. La festivitate, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a declarat: „Investiţia în valoare de aproape 10 miliarde de lei vechi are o importanţă majoră, deoarece de acest pod depinde accesibilitatea spre comună. Proiectul a fost finanţat în totalitate de administraţia locală. În zonă se desfăşoară şi alte lucrări similare, în curând va fi inaugurat încă un pod nou.”

Berde József, primarul comunei Ghidfalău a spus: în aproape o jumătate de an am reuşit să înlăturăm pagubele pricinuite de inundaţii, şi ne bucurăm de faptul că, chiar din primele zile ale primăverii, circulaţia spre comună se desfăşoară fără probleme.

Valoarea investiţiei este de 914.865 lei, aceasta cuprinde decopertarea pavajului şi demontarea podeţelor deteriorate, pregătirea a 1.485 m2  strat suport pentru pavaj, realizarea a 54 bucăţi podeţe din elemente de beton şi piatră, în lungime de 45 m, precum şi încorporarea stratului special protector, montarea unui podeţ tubular de 11 m, 383 m3 de fundaţie, 267 m3 pavaj din beton, turnarea a 184 tone de asfalt, precum şi turnarea a 1.070 m2  strat de uzură. Pe lângă drum este prevăzut şi un şanţ de scurgere a apelor pe o lungime de aprox. 60 m, respectiv 198 m barieră flexibilă.

 

Noutăți