Sunteți aici: » Știri » Un nou drum s-a dat în folosinţă

Un nou drum s-a dat în folosinţă

Miercuri, 4 mai 2011

La festivitatea organizată cu ocazia dării în folosinţă a drumului, elevii claselor primare de la Şcoala Generală „Tuzson János” au cântat, sătenii au ciocnit un păhărel de pălincă şi au servit cozonac.

La festivitatea organizată cu ocazia dării în folosinţă a drumului, elevii claselor primare de la Şcoala Generală „Tuzson János” au cântat, sătenii au ciocnit un păhărel de pălincă şi au servit cozonac.

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a arătat: „Lucrarea a fost finanţată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, cu participarea Consiliului Judeţean Covasna. Pentru acest tronson s-au cheltuit 10 miliarde lei vechi, respectiv 1 milion lei noi.” Preşedintele, de asemenea, a atras atenţia localnicilor să aibă grijă de drum, acesta fiind o investiţie însemnată. Tamás Sándor a relatat şi despre pasul următor: tronsonul DJ 114, începând de la biserica din Estelnic şi până la centrul comunei Mereni, va primi un strat nou de astfalt cu finanţare din bugetul judeţului. Se va depune, de asemenea, un proiect la Ministerul Dezvoltării pentru asfaltarea drumului dintre comuna Sânzieni–Lemnia prin Belani – a mai adăugat preşedintele considerând că procedurile de licitaţie pentru realizarea modernizării acestui tronson de drum se pot termina încă în acest an.

Jakab Mária Edit, primarul comunei Poian, a subliniat: pentru locuitorii aşezării darea în folosinţă a drumului reprezintă o mare realizare care nu numai că îi conferă comunei un aspect nou, ci asigură localnicilor o circulaţie fără probleme până la Estelnic.

Localnicii au aşteptat de mai multe decenii ca pe acest tronson de drum să fie turnat un strat nou de asfalt. Investiţia îi ajută mult pe gospodarii din comună – a spus Bögözi László, un localnic din Belani.

Lungimea tronsonului modernizat este de 2,33 km, ceea ce reprezintă o fundaţie consolidată cu piatră spartă având grosimea de 8 cm peste care s-a turnat un strat nou-nouţ de astfalt. Lucrările acestui tronson au fost încheiate încă din iarna anului trecut, însă darea în folosinţă, semnarea procesului-verbal de recepţie a avut loc doar astăzi, 4 mai. Pe parcursul lucrărilor s-au aşezat 7 buc. podeţe tubulare, iar  în acelaşi timp s-a consolidat acostamentul drumului şi s-au săpat şanţuri de scurgere a apei pe ambele părţi ale drumului, în lungime de 4,2 km.
 

Noutăți