Sunteți aici: » Știri » Sunetul tromboanelor în Ţinutul Conacelor

Sunetul tromboanelor în Ţinutul Conacelor

Miercuri, 11 iulie 2018

În perioada 26–27 iulie, Four Bones Quartet de la Budapesta, împreună cu percuţionistul Kovács Tamás „Tobzi”, vor face o vizită în două dintre castele cu atmosferă nobiliară din judeţul Covasna.

În perioada 26–27 iulie, Four Bones Quartet de la Budapesta, împreună cu percuţionistul Kovács Tamás „Tobzi”, vor face o vizită în două dintre castele cu atmosferă nobiliară din judeţul Covasna.

Cei interesaţi vor putea asculta concertul intitulat „Sunetul tromboanelor în Ţinutul Conacelor” joi, începând cu ora 19, la Castelul Mikes din Zăbala, iar vineri, tot de la ora 19, la Castelul Kálnoky din Micloşoara. Intrarea este liberă.

Judeţul Covasna poartă pe bună dreptate numele de Ţinutul Conacelor pentru că aici se află cele mai multe conace și castele nobiliare din Ţinutul Secuiesc. Castelul Kálnoky din Micloşoara, care găzduieşte Muzeul Vieții Transilvănene, respectiv Castelul şi moşia Mikes din Zăbala, cu un teren de mai multe hectare, servesc ca atracţie turistică. Obiectivul organizatorilor este acela de a promova prin intermediul unor programe culturale – în cazul de faţă prin concertul Four Bones Quartet – toate acele conace care dispun de oferte turistice şi de a da cât mai multă viaţă acestora, prin oferirea de experienţe comunitare.

Concertul oferit de quartetul de tromboane – o formaţie înfiinţată acum 15 ani şi recunoscută pe plan internaţional – vizează, de asemenea, atingerea acestui obiectiv. Formaţia a vizitat Transilvania în mai multe rânduri, susţinând concerte de succes. În viaţa muzicală publicul rareori are ocazia să asculte simultan patru tromboane. Formaţia reuşeşte să abordeze un repertoriu de o largă paletă stilistică, de la muzică renascentistă şi creaţiile compozitorilor clasici, până la muzica modernă şi contemporană.

Organizatorii evenimentului: Asociaţia „Gaál Mózes” din Baraolt, Institutul Balassi – Centrul Cultural al Ungariei din Sfântu Gheorghe, Consiliul Judeţean Covasna şi Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna. Sponsori: domeniul Mikes din Zăbala şi Castelul Kálnoky din Micloşoara.

Noutăți