Sunteți aici: » Despre judeţ » Relații externe » Succes covâsnean în matematică

Succes covâsnean în matematică

Marți, 30 martie 2010

Concursul de matematică  Möbiusz este unul dintre cele mai apreciate concursuri de gen pentru elevii din clasele reale.

Concursul de matematică  Möbiusz este unul dintre cele mai apreciate concursuri de gen pentru elevii din clasele reale. La concursul organizat în perioada 26-28 martie în oraşul Makó din Ungaria am avut o participare cu succes a elevilor din judeţul nostru.
Orbán M. Szabolcs, elev al Colegiului Székely Mikó, a terminat concursul pe locul III, iar la concursul dintre licee, grupul din Covasna, alcătuit din elevii Lőrincz Ábel – Liceul Mikes Kelemen, Miklós Melinda – Liceul Nagy Mózes, respectiv Orbán M. Szabolcs de la Colegiul Székely Mikó, a terminat pe locul II.
Pornind de la ideea sprijinirii copiilor talentaţi, deplasarea elevilor a fost suportată de Consiliul Judeţean Covasna, iar costurile legate de cazare şi masă de către Autoguvernarea Judeţului Csongrád.


Concursul a fost organizat de către Liceul József Attila din Makó, liceu aflat în subordinea şi sub finanţarea consiliului judeţean.
Concursul internaţional de matematică  Möbiusz este organizat pentru elevii de liceu, la finala din anul acesta au participat 45 de elevi din Ungaria, România şi Serbia.
 

 

Noutăți