Sunteți aici: » Știri » Spitale din Covasna, predate autorităţilor locale

Spitale din Covasna, predate autorităţilor locale

Marți, 29 iunie 2010

În prezenţa ministrului Sănătăţii, CSEKE Attila s-au semnat luni după-amiază la Sfântu Gheorghe protocoalele de predare-primire a spitalelor din judeţul Covasna. Astfel, managementul Spitalului Judeţean Fogolyan Kristof a trecut la Consiliul Judeţean Covasna, respectiv, cel al spitalelor oraşelor Târgu Secuiesc şi Covasna au trecut la autorităţile locale.

În prezenţa ministrului Sănătăţii, CSEKE Attila s-au semnat luni după-amiază la Sfântu Gheorghe protocoalele de predare-primire a spitalelor din judeţul Covasna. Astfel, managementul Spitalului
Judeţean Fogolyan Kristof a trecut la Consiliul Judeţean Covasna, respectiv, cel al spitalelor oraşelor Târgu Secuiesc şi Covasna au trecut la autorităţile locale.

"Sistemul centralizat de până acum a creat probleme atât la nivel local, cât şi la nivel central: 435 de spitale nu pot fi coordonate din Bucureşti. Predarea spitalelor este în interesul comunităţii locale, pentru că dezvoltarea instituţiilor va putea urmări tot mai mult nevoile locale"- a declarat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila la evenimentul din 28 iunie, amintindu-le autorităţilor că ei sunt cei care pot accesa fonduri europene, asigurând dezvoltarea serviciilor medicale.

Ministrul a amintit că pachetul legislativ permite încheierea unor contracte civile cu medici şi asistenţi, asigurând astfel personalul necesar. Reprezentanţii autorităţilor locale şi-au exprimat convingerea că din această predare-preluare cetăţenii au cel mai mult de câştigat: orice problemă din spital se va putea rezolva la nivel local. Astfel nu doar problemele ci şi soluţiile vor fi mai aproape de cetăţeni.

Noutăți