Sunteți aici: » Știri » Ședință de consiliu la Cernat

Ședință de consiliu la Cernat

Miercuri, 31 martie 2010

Consiliul Județean Covasna s-a întrunit pentru prima dată în acest mandat în teritoriu, consilierii au dezbătut proiectele de pe ordinea de zi la Casa de Cultură Bod Péter din Cernatul de Sus. 

Consiliul Județean Covasna s-a întrunit pentru prima dată în acest mandat în teritoriu, consilierii au dezbătut proiectele de pe ordinea de zi la Casa de Cultură Bod Péter din Cernatul de Sus. Președintele CJ Covasna,  dl. Tamás Sándor, a precizat că, locația nu a fost ales din întâmplare: comuna Cernat a avut un proiect câștigător pentru construirea a patru terenuri de joacă, iar casa de cultură a fost reabilitată parțial din fonduri olandeze și cu 100.000 de lei alocați de CJ. Înainte de ședință consilierii au vizitat terenurile de joacă și Muzeul Haszmann Pál din comuna Cernat. 

 
Proiectele de hotărâre au fost adoptate conform ordinii de zi, cel mai urgentat punct fiind reabilitarea podului din Aita Mare situat pe DJ 131.  Podul construit în 1937 a fost închis anul trecut din motive de siguranță, acum Consiliul Județean a adoptat finanțarea cu 75.000 de lei, din fondul de rulment, a unui studiu de fezabilitate privind reabilitarea podului. Un alt proiect aprobat ieri este cel privind finanțarea nerambursabilă, din fonduri publice, a unor activități și proiecte culturale, științifice, educative, sportive sau de tineret care vor avea loc în anul 2010. 
 
Astfel pentru programele din anul 2010 pot fi alocate următoarele sume:
  • programe sportive – 710.000 lei
  • susținere cultelor – 200.000 lei
  • programe educativ ştiințifice şi de recreere – 140.000 lei
  • programe de tineret – 50.000 lei
  • programe culturale – 380.000 lei.
La ședința s-a aprobat și cumpărarea unei cositori, pentru că CJ Covasna a primit mai multe sesizări din partea conducătorilor auto, că mai ales în zona Baraolt lângă drumurile județene vizibilitatea este redusă din cauza florei neîngrijite.  

Noutăți