Sunteți aici: » Știri » Se pot începe lucrările de modernizare a drumului judeţean între Moacşa, Leţ și Țofalău

Se pot începe lucrările de modernizare a drumului judeţean între Moacşa, Leţ și Țofalău

Joi, 5 octombrie 2017

Miercuri a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a drumului judeţean între Moacşa, Leţ şi Ţufalău. Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a semnat contractul de lucrări cu firma de construcții Valdek Impex SRL, după un proces greoi de achiziţie publică ce a durat 660 de zile

Miercuri a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a drumului judeţean între Moacşa, Leţ şi Ţufalău. Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a semnat contractul de lucrări cu firma de construcții Valdek Impex SRL, după un proces greoi de achiziţie publică ce a durat 660 de zile.

De la lansarea procedurii de achiziţie publică au trecut aproape doi ani, în acest timp ofertele au fost reevaluate de şase ori, firmele respinse de cinci ori au depus contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi o dată la Curtea de Apel Braşov. La licitaţie iniţial s-au înscris opt firme, firma câştigătoare a trebuit să se angajeze să execute lucrările de construire a drumului având o lungime de 5,9 kilometri, pentru 6,55  milioane lei.

„Licitaţia lansată pentru construirea drumului judeţean între Moacşa, Leţ şi Ţufalău este un model care demonstrează cât de contraproductiv este actualul sistem de achiziții publice din România. Costurile lucrărilor de construire au fost cuprinse în bugetul judeţului atât anul trecut cât şi anul acesta, dar nu am văzut sfârșitul procesului. În sfârşit, după doi ani, am reuşit să încheiem acest proces, se pot începe lucrările de construire a drumului, o investiţie care a devenit cu atât mai urgentă, deoarece, Centrul de management integrat de la Leţ va fi pus în funcţiune săptămâna viitoare. Astfel, lucrările vor fi efectuate practic sub trafic. Firma câştigătoare va începe lucrările într-un timp scurt” – ne-a informat Tamás Sándor, preşedintele (CJ) Covasna.

Pe lângă consolidarea fundației și turnarea celor două straturi de asfalt, contractul privind modernizarea drumului județean dintre Moacșa – Leț – Țofalău, DJ 121A, include și realizarea a 7 podețe transversale, 12 podețe laterale, 860 m de trotuar, 8690 m șanț neprotejat, o rigolă carosabilă și racordare la 13 drumuri laterale.

Noutăți