Sunteți aici: » Știri » Să facem excursii în țara noastră: Mesajul prințului Charles a fost prezentat la Valea Zălanului

Să facem excursii în țara noastră: Mesajul prințului Charles a fost prezentat la Valea Zălanului

Marți, 4 august 2020

Prințul Charles de Wales încurajează turismul intern, explorarea valorilor culturale și naturale ale României. Scurtmetrajul a fost prezentat în data de 4 august la proprietățile sale din Valea Zălanului, ca parte a unei campanii de susținere a turismului din România.

Prințul Charles de Wales încurajează turismul intern, explorarea valorilor culturale și naturale ale României. Scurtmetrajul a fost prezentat în data de 4 august la proprietățile sale din Valea Zălanului, ca parte a unei campanii de susținere a turismului din România.

 

Documentarul de cinci minute realizat de regizorul Charlie Ottley, producătorul filmului Wild Carpathia prezintă nouă regiuni minunate, din Maramureș până în Delta Dunării și include tradiții populare, moștenirea construită, inclusiv conace și castele, caracteristici naturale, valori culturale și gastronomice, iar narațiunea este înregistrată de prințul Charles.

 

Alteța Sa Regală vizitează în fiecare an Valea Zălanului. Având în vedere că în acest an călătoria nu va avea loc, acesta a transmis un mesaj, subliniind incertitudinea care a caracterizat această perioadă în care nu numai siguranța oamenilor, ci și bunăstarea și mijloacele lor de trai au fost puse în pericol. „Știu exact ce impact nimicitor a avut asupra turismului, hotelurilor, restaurantelor și altor afaceri turistice, unde locurile de muncă a milioane de oameni au devenit nesigure”, a spus el. De aceea, prințul Charles încurajează pe toată lumea să-și petreacă timpul liber în propria țară, făcând cunoștință cu „minunile locale”, cu „lumea din jurul nostru”. „Este un moment minunat pentru a ne conecta din nou la moștenirea noastră culturală și să ne descoperim rădăcinile. Sunt convins că românii care fac asta vor vedea că frumusețea țării lor le va aduce bucurie și le va da satisfacție și mândrie ”, a adăugat el.

Gazda evenimentului, contele Kálnoky Tibor, a încurajat, de asemenea, pe toți cei care doresc să plece într-o excursie pentru a explora Transilvania și Ținutul Secuiesc, deoarece oriunde se vor duce, vor putea descoperi peisaje frumoase și unice.

 

Parteneriii acestui eveniment sunt Consiliul Județean Covasna și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna. Grüman Róbert, vicepreședintele consiliului județean a subliniat: „epidemia de coronavirus a îngenuncheat turismul din România. Mesajul prințului Charles, care ne încurajează să explorăm regiunea noastră, este în consens și cu campania Safe Place inițiată de asociația județeană de turism. Toate acestea servesc și ca un fel de încurajare pentru antreprenorii care lucrează în turism. Este extrem de important că acest eveniment național a putut să fie organizat în județul Covasna, în Valea Zălanului, confirmând astfel oportunitățile turistice uriașe ale județului.”

Charlie Ottley, un mare iubitor al României, un vizitator fidel, scriitor și prezentator al Wild Carpathia, manifestă o admirație profundă pentru această regiune. „România este o țară unică, de basm. Prin conservarea și prezentarea comorilor sale naturale și culturale, turismul poate asigura prosperitatea în toate regiunile sale. Sper că dragostea profundă a Majestății Sale și cuvintele rostite pentru România vor încuraja oamenii să fie mândri de moștenirea lor și să privească propria țară dintr-o perspectivă nouă. " – rezumă specialistul britanic.

Scurtmetrajul poate fi accesat pe linkul următor: https://we.tl/t-B1dbPfvQH9.

Noutăți