Sunteți aici: » Știri » S-a aprobat plata cotizaţiei la patrimoniul Asociației Clubul Sportiv Sepsi-SIC

S-a aprobat plata cotizaţiei la patrimoniul Asociației Clubul Sportiv Sepsi-SIC

Vineri, 18 august 2017

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a aprobat, în cadrul şedinţei extraordinare de astăzi, plata cotizației pe semestrul II al anului 2017 a județului Covasna la patrimoniul Asociației Clubul Sportiv Sepsi-SIC, valoarea acesteia fiind de 34.300 lei. Tamás Sándor, preşedintele CJ Covasna i-a informat pe consilierii judeţeni că, în ultimii cinci ani, judeţul Covasna a acordat asociaţiei, sub această formă, un sprijin financiar de 3,7 milioane lei. Acesta a subliniat faptul că „în comparație cu alte localități şi alte județe, Sepsi-SIC a putut obţine un rezultat semnificativ mai mare dintr-o sumă substanţial mai redusă. Este, aşadar, cu atât mai important să sprijinim această asociaţie, pentru ca sportivii să poată continua seria de succese obţinută în baschetul feminin”

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a aprobat, în cadrul şedinţei extraordinare de astăzi, plata cotizației pe semestrul II al anului 2017 a județului Covasna la patrimoniul Asociației Clubul Sportiv Sepsi-SIC, valoarea acesteia fiind de 34.300 lei. Tamás Sándor, preşedintele CJ Covasna i-a informat pe consilierii judeţeni că, în ultimii cinci ani, judeţul Covasna a acordat asociaţiei, sub această formă, un sprijin financiar de 3,7 milioane lei. Acesta a subliniat faptul că „în comparație cu alte localități şi alte județe, Sepsi-SIC a putut obţine un rezultat semnificativ mai mare dintr-o sumă substanţial mai redusă. Este, aşadar, cu atât mai important să sprijinim această asociaţie, pentru ca sportivii să poată continua seria de succese obţinută în baschetul feminin”.

Consilierul judeţean Ambrus József, unul dintre conducătorii Asociaţiei Club Sportiv Sepsi-SIC, a adus cu el şi cele patru cupe mai importante obţinute în anii trecuţi de către echipa de baschet feminin care joacă în liga naţională şi este câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Cupei României, prin acest lucru dorind să sublinieze faptul că aceasta este o performanță pe care nimeni nu a reușit-o în judeţul Covasna. „Înainte de ACS Sepsi SIC, nu am avut o echipă campioană naţională în sportul de echipă, dar acum avem” – a reamintit Ambrus József, care şi-a exprimat speranţa că metodologia, pe baza căruia CJ Covasna va putea acorda în continuare sprijin financiar pentru activităţi sportive, se va elabora în curând, deoarece cotizația aprobată vineri va putea fi utilizată exclusiv pentru acoperirea cheltuielilor administrative ale asociaţiei.

În sezonul 2014-2015, echipa de baschet feminin ACS Sepsi SIC a câştigat Cupa României, în sezonul 2015–2016 a devenit campioană naţională şi a cucerit Cupa României, iar în sezonul 2016–2017 a câştigat din nou titlul de campion naţional

Asociația Clubul Sportiv Sepsi-SIC a fost constituită de către judeţul Covasna, municipiul Sfântu Gheorghe şi S.C. TEGA S.A. Sf. Gheorghe.

Noutăți