Sunteți aici: » Știri » Rectificarea bugetară pe agenda CJ Covasna

Rectificarea bugetară pe agenda CJ Covasna

Luni, 27 septembrie 2021

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de vineri, 24 septembrie, Consiliul Județean a avut de adoptat hotărârea privind Rectificarea bugetului propriu și pe cele ale instituțiilor publice de interes județean, pe anul 2021. Județul Covasna a primit 978 mii lei din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județului, și 2,3 milioane lei din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, destinate finanțării cheltuielilor privind drumurile județene și comunale. Pentru județul Covasna au fost repartizate cote defalcate din impozitul pe venit, în valoare de 907 mii lei, și sume alocate din cota din impozitul pe venit, în valoare de 127 mii lei, pentru echilibrarea bugetelor locale.

Am primit 86 mii lei pentru finanțarea cheltuielilor determinate de implementarea 'Programului pentru școli al României', în perioada septembrie-decembrie 2021. La nivelul județului, 873 mii lei sunt destinate cheltuielilor de funcționare a căminelor pentru persoane vârstnice, în cazul nostru este vorba de căminul din Hăghig. Pe lângă acestea, am primit 19 mii lei cu scopul de a asigura completarea drepturilor salariale pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult. Pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale s-au alocat 2,3 milioane lei, suma fiind destinată întreținerii drumurilor județene pe timp de vară și de iarnă” – a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Henning László.

Au fost reestimate sumele primite din cotele defalcate din impozitul pe venit, la nivelul județului Covasna fiind vorba de 1,03 milioane lei. Pentru unitatea administrativ-teritorială Județul Covasna a fost repartizată suma de 907 mii lei, iar 127 mii lei sunt destinate pentru echilibrarea bugetelor locale. Din aceste sume, Consiliul Județean a alocat 45 mii lei pentru Biblioteca Județeană „Bod Péter”, din care 30 mii lei pentru reamenajarea spațiului din spatele sediului central din municipiul Sfântu Gheorghe, și 15 mii lei pentru achiziționarea unei centrale termice noi în vederea asigurării agentului termic la acest sediu. S-au alocat 300 mii lei pentru modernizarea și extinderea corpului vechi al Spitalului Județean, suma fiind contribuția proprie de 10% a județului Covasna, în cadrul investiţiei finanțate de Ministerul Sănătății.

Noutăți