Sunteți aici: » Știri » Programare on-line pentru permise și înmatriculări

Programare on-line pentru permise și înmatriculări

Marți, 28 februarie 2017

Începând din luna martie, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Covasna pune la dispoziţie un portal web unde se pot face programări on-line pentru efectuarea de înmatriculări, transcrieri, radieri de autovehicule, obţinerea numerelor provizorii sau a permisului de conducere

 

Începând din luna martie, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Covasna pune la dispoziţie un portal web unde se pot face programări on-line pentru efectuarea de înmatriculări, transcrieri, radieri de autovehicule, obţinerea numerelor provizorii sau a permisului de conducere – despre această schimbare s-a discutat, printre altele, la şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) care funcţionează lângă Consiliul Judeţean (CJ) Covasna.
 
Grüman Róbert, vicepreşedintele CJ Covasna, a solicitat deja includerea acestei chestiuni pe agenda ATOP şi, de asemenea, să se caute o soluţie pentru această problemă, deoarece sistemul de înregistrare on-line funcţionează bine în mai multe judeţe, printre altele, şi în judeţul Harghita. „La înregistrarea on-line există puţine şanse să se formeze cozi de aşteptare, iar problemele administrative se vor soluţiona mai eficient. În judeţul Covasna, deocamdată s-a găsit doar o soluţie parţială, solicităm în continuare personalului ATOP să facă posibilă programarea on-line nu doar pentru înmatricularea autovehiculelor, ci şi în cazul schimbării permiselor de conducere şi al examenului teoretic pentru obţinerea permisului de conducere” – aceasta a fost cererea cu care s-a adresat șeful serviciului SPCRPCIV vicepreşedintele CJ, care a primit promisiunea că această problemă va fi soluţionată în cursul lunii martie.
 
De asemenea, la şedinţa ATOP, s-a arătat că o soluţie reală ar reprezenta pentru această problemă dacă întregul proces s-ar putea derula prin mijloace electronice. Din informarea prezentată de conducătorul organismului rezultă că ATOP funcţionează în prezent cu un număr de personal de zece persoane (unei persoane i s-a interzis să își exercite funcţia, alta lucrează doar cu jumătate de normă), dar ar fi nevoie cel puţin de dublarea numărului de personal pentru ca activitatea acestuia să desfăşoare în condiţii normale. Membrii ATOP au convenit că vor reveni ulterior asupra acestei probleme. În perioada de tranziție, personalul autorităţii publice va acorda asistenţă solicitanţilor, dar îndrumări și asistență suplimentară se pot obține şi de la compartimentul relaţii cu publicul a CJ Covasna.
 
***  Sistemul de programare on-line poate fi accesat la adresa www.drpciv.ro/rezervarecv/inmatriculare.php, secţiunea Legaturi utile, sau pe site-ul prefecturii, la adresa www.prefecturacv.ro, secţiunea Permise si Inmatriculari.

Noutăți