Sunteți aici: » Știri » Poartă secuiească la Romexpo

Poartă secuiească la Romexpo

Joi, 25 martie 2010

Standul brandului „Ţinutul Secuiesc” este prezent pentru a doua oară la târgul internaţional de turism din Bucureşti...

Standul brandului „Ţinutul Secuiesc” se bucură din nou de un succes la târgul internaţional de turism Romexpo deschis pe 25 martie. După deschiderea oficială a celei de-a 23-a ediţie a târgului, ministrul Elena Udrea a vizitat standul comun al judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş. Ministrul s-a bucurat de comorile prezentate, a urmărit vopsirea şi ornarea tradiţională a ouălor, primind în dar ouă de paşti. A asigurat celor din judeţele Harghita şi Covasna că investiţiile pornite în cele două judeţe vor continua, și în viitorul apropiat va vizita din nou Ţinutul Secuiesc.    Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita împreună cu Gazda Zoltán, reprezentantul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna au însoţit-o pe Elena Udrea, prezentând cei 18 de expozanţi ai standului. În opinia preşedintelui autorităţii publice judeţene, un aspect foarte important în dezvoltarea regiunii o constituie proiectele comune în domeniul turismului, precum şi colaborarea între instituţiile, locuitorii şi sfera civilă a regiunii..

„Turiştii străini sunt foarte valoroşi, însă turiştii autohtoni sunt cei mai recunoscători, acesta fiind unul dintre motivele pentru care considerăm prezenţa noastră la acest eveniment ca fiind foarte important. Sper că pe lângă ofertele avantajoase de vacanţă – punând accent de această dată pe ofertele legate de sărbătorile de paşti – ofertele noastre de turism de afaceri şi conferinţă constituie de asemenea o atracţie pentru vizitatori” –  a declarat Borboly Csaba, prezent la târgul de turism, adăugând că este un semn pozitiv că iniţiativa a fost sprijinită şi de către judeţul Mureş, fiind astfel posibilă prezentarea în comun a peisajelor cu o frumuseţe unică din această regiune. 

„Experienţa ne arată faptul că, prezenţa comună anul trecut şi în cadrul acestei ediţii a târgului, atrage atenţia politicienilor, întreprinzătorilor şi a mass mediei. Considerăm ca fiind importantă promovarea potenţialului economic a celor trei județe. Dacă suntem prezenţi în mod comun nu numai în Bucureşti, ci de fiecare dată când avem o astfel de posibilitate, în cele din urmă vor putea fi simţite efectele pozitive ale strategiei unitare de dezvoltare asupra economiei din regiune” a declarat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

În opinia lui Gazda Zoltán vizitatorul drag este acel turist care plăteşte bine, iar în privinţa bucureştenilor există acest zvon, astfel trebuie să atragem turişti din această regiune, fiind în acelaşi timp important şi faptul de a primi aceşti vizitatori ca gazde profesioniste cu braţele deschise.

Pe lângă faptul că judeţele participă printr-un stand comun, s-au pregătit pentru acest an numeroase noutăţi. Standul este amenajat în sectorul B35 în cupola clădirii principale a târgului pe o suprafaţă de 100 mp şi are un design nou faţă de cea prezentată în toamna anului trecut. Atracţiile turistice ale regiunii, precum şi materialele de promovare sunt prezentate de 18 expozanţi – în colaborare cu Consiliul Judeţean Harghita, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna şi autoritatea publică locală din Sovata. Iurta mongolă ornată cu simboluri maghiare, expusă de către o firmă din Câmpu Cetăţii la intrarea târgului este unică, ademenind vizitatorii la standul brandului „Ţinutul Secuiesc”, care îi întâmpină pe vizitatori cu o poartă secuiească de aproape trei metri.Pe lângă ofertele estivale foarte avantajoase ale firmelor turistice, vizitatorii standului Ţinutul Secuiesc se pot aştepta la multe noutăţi: o hartă de valori culturale cu o dimensiune de cinci mp prezintă atracţiile turistice şi culturale locale, precum şi destinaţiile turistice potenţiale, iar prin televizoare vor fi prezentate reclame cu posibilităţile de drumeţie, parapantă. În prima zi a târgului, pe 25 martie, după deschiderea oficială de la ora 10.00 se va lansa varianta în limba română a paginii web iranytu.ro, intitulat destinatiamea.ro. În spiritul sărbătorilor de paşti meşteşugarii vor prezenta tainele scrierii de ou şi ornarea cu potcoave a ouălor. Vizitatorul interesat poate de asemene cutreiera virtual în Ţinutul Secuiesc prin intermediul unui stand de informare cu touch pad.

București, 25 martie 2010
 

Noutăți