Sunteți aici: » Știri » Peste 700 de elevi covăsneni vor primi suma forfetară pentru navetă

Peste 700 de elevi covăsneni vor primi suma forfetară pentru navetă

Miercuri, 31 ianuarie 2024

În ședința ordinară de miercuri, 31 ianuarie, Consiliul Județean Covasna a stabilit valoarea unitară, lei per kilometru, aferentă sumei forfetare pentru elevii care nu merg la școală în localitatea de domiciliu și nu dispun de transport public ori de transport tip curse școlare. În județul Covasna, suma forfetară stabilită va fi 35 bani/km.

Conform legislației, elevii care nu sunt școlarizați în localitatea de domiciliu, au dreptul la transport public gratuit, dar unde nu funcționează transportul public, elevii beneficiază de o suma forfetară, stabilită pe baza valorii unitare lei/kilometru, înmulțită cu numărul de kilometri parcurși zilnic, de la localitatea de domiciliu către unitatea de învățământ, și numărul de zile de cursuri din luna de analiză. În județul Covasna, această sumă este 0,35 lei/km” – a precizat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Elevii vor primi sumele la care au dreptul, retroactiv, de la începutul anului școlar. Acestea vor fi plătite de Inspectoratul Școlar Județean Covasna începând cu luna februarie. În județul nostru, 700 de elevi vor primi aceste sume, în valoare totală de 1.331.350 de lei per an școlar", a informat inspectorul școlar general al județului Covasna, Kiss Imre.

În județul Covasna, 2050 de elevi fac naveta către școală. Dintre aceștia 1350 de elevi beneficiază de abonamente gratuite, iar restul de 700 de elevi beneficiază, pe durata cursurilor școlare, de această sumă forfetară lunară.

Noutăți