Sunteți aici: » Știri » Noi locuinţe în Micfalău

Noi locuinţe în Micfalău

Joi, 17 martie 2011

Şase locuinţe stau la dispoziţia tinerelor familii din Micfalău: noul bloc de locuinţe realizat prin Programul ANL va putea fi predat spre folosinţă săptămâna viitoare.

Şase locuinţe stau la dispoziţia tinerelor familii din Micfalău: noul bloc de locuinţe realizat prin Programul ANL va putea fi predat spre folosinţă săptămâna viitoare.

În total au fost depuse 13 cereri, de aceea primarul Nyáguly Vilmos consideră că realizarea unui alt nou bloc de locuinţe este o necesitate. Pentru construcţia acestui bloc consiliul local a alocat fonduri în valoare de 44.800 lei, drept cotă parte, valoarea totală a lucrărilor fiind de 1.880.000 lei. Clădirea se integrează armonic în contextul zonei. Fiecare apartament are două camere, bucătărie, cămară, debareu, o baie spaţioasă şi balcon. Cu această ocazie, primarul a transmis cele mai bune urări, printre care şi aceea, ca această nouă clădire să fie însufleţită cât mai curând de vocile unor copii.

Mild Zoltán, directorul Inspecţiei de Stat în Construcţii Covasna a arătat: deşi el reprezintă o agenţie care se concentrează asupra identificării unor erori, nu a găsit aşa ceva la această clădire. Pe un fost teren mlăştinos, doar în cinci luni, s-a realizat o construcţie nouă şi de bună calitate.

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a spus: obiectivul administraţiei judeţene este să poată porni Programul ANL în cât mai multe localităţi, ceea ce va ajuta la ridicarea bunăstării familiilor din judeţul Covasna. Consiliul judeţean sprijină acele localităţi, care participă la diferitele programe de dezvoltare, plata cotelor părţi necesitând un efort deosebit pentru acestea. Iniţiativele bune, cele care au un impact pozitiv asupra vieţii comunităţii merită să fie sprijinite şi de consiliul judeţean.

Al doilea moment al festivităţilor a fost depunerea coroanelor la coloana din lemn sculptată, dedicată naţiunii maghiare, care se află în curtea bisericii catolice. Pe această coloană se regăsesc cele mai importante sărbători, precum şi zilele de doliu al istoriei maghiare.

După depunerea coroanelor s-au predat către Biblioteca comunală din Micfalău acele calculatoare care au fost câştigate prin intermediul Programului Biblionet. Miklós Piroska, directorul instituţiei a arătat: deşi există conexiune de internet în mai multe case din comună, biblioteca nu poate fi indiferentă faţă de noile echipamente având în vedere că aceste calculatoare vor fi folosite atât de către copii, cât şi de către cei care caută un loc de muncă.

În opinia lui Szonda Szabolcs, directorul Bibliotecii Judeţene „Bod Péter”, este important ca biblioteca să ofere şi servicii noi, deoarece cei care se vor folosi de acestea, vor împrumuta, probabil, şi cărţi.

Szőcs József, responsabilul regional al IREX, a spus: la nivel naţional, Programul Biblionet, beneficiază de fonduri în valoare de 27 milioane de dolari. Beneficiul programului este extinderea funcţiilor bibliotecii, dar toate acestea se pot realiza doar cu sprijinul autorităţilor locale. Nyáguly Vilmos a făcut promisiuni şi pentru reabilitarea clădirii având în vedere faptul că biblioteca şi casa de cultură fac parte din acelaşi imobil, iar în cadrul programului iniţiat de consiliul judeţean pentru reabilitarea caselor de cultură, şi Consiliul Judeţean Covasna va putea contribui la modernizarea clădirii.
 

Noutăți