Sunteți aici: » Știri » Niciodată nu putem fi atât de săraci încât să nu-i putem ajuta pe ceilalţi

Niciodată nu putem fi atât de săraci încât să nu-i putem ajuta pe ceilalţi

Marți, 22 iunie 2010

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna împreună cu Serviciul de Ajutor Maltez, vor organiza tabără pentru copiii sinistraţiilor inundaţiilor din Ungaria.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna împreună cu Serviciul de Ajutor Maltez, vor organiza tabără pentru copiii sinistraţiilor inundaţiilor din Ungaria. Tabăra se va organiza la „Câmpul lui Benedek”, în perioada 05 – 11 iulie. La această tabără vor participa 35 de copii din Ungaria şi alţi 35 de copii din familiile sărace din Ardeal.
Puskás Bálint, judecătorul de la Curtea Constituţională, preşedintele de onoare al Serviciului de Ajutor Maltez, şi-a exprimat mulţumirea în legătură cu colaborarea cu administraţiile şi le-a recomandat în atenţia celor interesaţi că donaţiile se primesc zilnic la adresa Str. Horgász nr.34, între orele 17-19.

Organizatorii se aşteaptă la donaţii sub forma alimentelor şi jucăriilor, iar în data de 10 iulie, în cadrul taberei se va organiza o zi deschisă când cei interesaţi, cei care au făcut donaţii vor avea ocazia să se întâlnească cu aceşti copii.

În legătură cu tabăra, primarul Antal Árpád András a precizat că este nevoie de o schimbare de viziune, întrucât în ultimii 20 de ani, s-a format concepţia conform căreia ardelenii aşteaptă ajutoare de la Ungaria. „Noi, cei din Ţinutul Secuiesc, muncim încontinuu pentru ca Ţinutul Secuiesc să-i poată ajuta atât pe maghiarii din grupurile etnice dispersate, cât şi pe cei din Ţara de Sus, şi de ce nu şi pe cei din Ungaria. Nu putem fi niciodată atât de săraci, încât să nu-i putem ajuta pe ceilalţi.” 

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a accentuat că Ţinutul Secuiesc este o ţară-mamă interioară, prin urmare, nu numai că este cuviincios, dar există şi îndatorirea acestuia de a se alătura cauzelor nobile. Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a prezentat acţiunea comună a celor patru organizaţii politice maghiare din Ardeal, respectiv UDMR, CNMT, PCM, TMA, prin intermediul căreia se vor strânge bani, apă minerală şi materiale de construcţie pentru sinistraţii din Ungaria.
 

Noutăți