Sunteți aici: » Știri » Modernizarea spitalului continuă

Modernizarea spitalului continuă

Miercuri, 21 martie 2012

Bugetul judeţului Covasna şi, indirect, al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Fogolyán Kristóf” a fost majorat cu aproximativ 5,4 milioane lei ca urmare a sprijinului financiar aprobat de către Ministrul Sănătăţii, Ritli László.

Bugetul judeţului Covasna şi, indirect, al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Fogolyán Kristóf” a fost majorat cu aproximativ 5,4 milioane lei ca urmare a sprijinului financiar aprobat de către Ministrul Sănătăţii, Ritli László.
   
Instituţia de sănătate din subordinea Consiliului Judeţean Covasna va putea utiliza suma ţintă alocată pentru investiţii în două domenii – a spus Henning László vicepreşedintele administraţiei publice judeţene, precizând că o parte considerabilă a sumei, adică 3,9 milioane lei sunt destinate lucrărilor din corpul B, aflat în curs de modernizare, mai precis, din această sumă se vor finaliza lucrările de modernizare de la subsol, parter şi etajul întâi. Valoarea totală a lucrărilor este de 4,1 milioane lei, din care, conform noilor relementări, administraţia judeţeană trebuie să acopere 5 la sută, în cazul de faţă 284 mii lei. De finalizarea acestor lucrări depinde modernizarea în continuare a spitalului, cheltuielile acesteia fiind acoperite din fonduri europene, proiectul în acest sens fiind depus şi căştigat anul trecut de către consiliul judeţean, în valoare totală de 22 milioane lei.

Lucrările de modernizare la corpurile E şi F, precum şi la corpul B se vor putea începe doar după finalizarea lucrărilor amintite – a confirmat András-Nagy Róbert, managerul spitalului. De altfel, chiar ministrul anterior al sănătăţii, Cseke Attila, s-a angajat că va aloca suma de 3,9 milioane lei pentru Consiliul Judeţean Covasna, promisiune onorată de Ritli László, actualul ministru.

„Implementarea proiectului cu cea mai mare valoare depus pe această axă şi câştigător din Regiunea Centru progresează în mod corespunzător, şi documentaţia pentru ofertele din cadrul procedurilor de achiziţii publice, în valoare totală de aproximativ 4 milioane lei, va fi postată, în curând, pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP)” – a spus Henning László. Restul subvenţiei aprobate de minister, adică cele aproximativ 1,6 milioane lei se vor putea folosi pentru construirea fosei septice, a staţiei de epurare proprii a spitalului – a adăugat vicepreşedintele.

András-Nagy Róbert a arătat că termenul limită pentru realizarea acestui obiectiv este 31 octombrie şi, potrivit reglementărilor în vigoare în domeniul mediului, instituţia trebuie să finalizeze această investiţie. Managerul a relatat şi despre faptul că la cele trei etaje ale corpului B, de la subsol până la primul etaj, se vor amenaja în ordine: secţia de primiri urgenţe, blocul operator obstetrică, precum şi secţia ortopedie.

În legătură cu aceste sume, Henning László a spus că acestea vor fi înscrise în ordinea de zi a şedinţei ordinare a consiliului judeţean din 29 martie a.c., şi se vor regăsi în proiectul de hotărâre privind modificarea bugetului. De altfel, acest proiect prevede şi alte sume pentru spitalul judeţean, la rubrica investiţii, în valoare totală de 6,4 milioane lei.
 

Noutăți