Sunteți aici: » Știri » Lucrările de modernizare a staţiei de salvare au fost finalizate

Lucrările de modernizare a staţiei de salvare au fost finalizate

Marți, 4 decembrie 2012

Ambulanţele care deservesc municipiul Sfîntu Gheorghe şi împrejurimile sunt garate în clădirea situată în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyán Kristóf. Vechea clădire a fost modernizată, căpătând o nouă înfăţişare.

Ambulanţele care deservesc municipiul Sfîntu Gheorghe şi împrejurimile sunt garate în clădirea situată în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyán Kristóf. Vechea clădire a fost modernizată, căpătând o nouă înfăţişare.

Cu câţiva ani în urmă, aspectul clădirii era cu totul diferit, faţă de imaginea care i-a întâmpinat pe participanţii la conferinţa de presă organizată marţi, 4 decembrie. Înaintea începerii lucrărilor de modernizare, clădirea se afla într-o stare deplorabilă: pereţii sfărâmaţi şi acoperişul grav avariat, precum şi lipsa încălzirii sunt doar câteva elemente care au îngreunat munca celor de la salvare.

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, în discursul ţinut cu ocazia evenimentului festiv, s-a oprit şi asupra explicaţiei acestui fenomen: „Din 1975, în decursul unei lungi perioade de timp, nici un ministru al sănătăţii nu a acordat vreo atenţie dezvoltării staţiei de ambulanţă covăsneană. În această clădire nu s-a investit nici un leu, cu uşa ei metalică îndoită şi afectată de rugină arăta dezastruos. Cseke Attila, precum şi Ritli László au fost cei doi miniştri care s-au ocupat, la propunerea noastră, de această problemă. Valoarea lucrărilor de modernizare, iniţiate la cererea noastră, depăşeşte suma de 1,5 milioane lei, aici fiind inclusă şi valoarea noii clădiri de la Baraolt, finalizată recent şi care, în prezent, este cea mai bine dotată staţie de ambulanţă, la nivelul judeţului.”

Mai multe modificări importante aduse clădirii atrag cu pregnanţă atenţia: sala de aşteptare este mai modernă, ferestrele şi uşile sunt etanşe, iar în locul vechii uşi ruginite se află o nouă uşă de garaj automată cu telecomandă.

La eveniment a participat şi secretarul de stat Markó Attila, candidat UDMR pentru funcţia de deputat care a fost însărcinat de către Tamás Sándor, ca în parlamentul nou format să militeze pentru continuarea modernizării staţiilor de ambulanţă covăsnene.

De asemenea, a fost remediată şi plângerea celor de la staţia de salvare: autovehiculele cu destinaţie specială parchează deja în spaţiu încălzit.

Directoarea instituţiei, Török Zsuzsanna a relatat că s-au găsit soluţii şi pentru curăţarea tărgilor de salvare, acestea fiind spălate separat de autovehicule.
 

Noutăți