Sunteți aici: » Știri » Judeţul Covasna va achiziţiona noi ambulanţe şi autospeciale

Judeţul Covasna va achiziţiona noi ambulanţe şi autospeciale

Marți, 27 martie 2012

Tamás Sándor: „Obiectivul nostru principal este asigurarea siguranţei oamenilor, pentru care, anul trecut, ne-am afiliat sistemului naţional SMURD, modernizarea spitalelor din judeţ este în curs, pentru noile ambulanţe se construieşte un garaj nou şi am achiziţionat noi autospeciale pompieri."
 

„Obiectivul nostru principal este asigurarea siguranţei oamenilor, pentru care, anul trecut, ne-am afiliat sistemului naţional SMURD, modernizarea spitalelor din judeţ este în curs, pentru noile ambulanţe se construieşte un garaj nou şi am achiziţionat noi autospeciale pompieri. Dar există pretenţii şi mai mari, având în vedere că, în locurile greu accesibile, ajutorul ar putea sosi şi mai repede. În prezent, administraţia judeţeană achiziţionează noi autospeciale performante din fonduri europene – a declarat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Obiectivul proiectului comun al celor şase judeţe aparţinând Regiunii de Dezvoltare Centru este completarea parcului de autospeciale existent al bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă. Procesul de achiziţie demarează în acest an, iar judeţul Covasna va putea prelua vehiculele în anul următor. La acest proiect participă judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, valoarea totală a proiectului fiind de 20 356 621  lei.

„Suma totală este împărţită proporţional între judeţe. Judeţul Covasna va achiziţiona în total 7 vehicule: două ambulanţe, trei autospeciale pentru stingerea incendiilor fiind potrivite şi pentru terenuri greu accesibile, precum şi două autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, una de capacitate mai mică şi una de capacitate mare. Valoarea totală a acestora este 3,4 milioane lei. Contribuţia financiară a consiliului judeţean este de 2 la sută, suma fiind disponibilă în bugetul consiliului” – a spus în completare preşedintele administraţiei judeţene.
 

Noutăți