Sunteți aici: » Știri » Încep lucrările de construire a Centrului de agrement pentru tineret din Comandău

Încep lucrările de construire a Centrului de agrement pentru tineret din Comandău

Sâmbătă, 11 martie 2017

La Comandău, se construieşte o nouă tabără de tineret: în locul fostei tabere de pionieri, Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe va construi un centru de agrement de categoria unei pensiuni cu trei margarete

La Comandău, se construieşte o nouă tabără de tineret: în locul fostei tabere de pionieri, Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe va construi un centru de agrement de categoria unei pensiuni cu trei margarete. Căsuţele din lemn, vechi de aproape patruzeci de ani, au fost demolate deja pe parcursul acestei săptămâni şi în scurt timp vor fi demarate lucrările de construire a noii tabere, în funcție de condițiile meteorologice. Potrivit planurilor, inaugurarea centrului va avea loc în vara anului viitor – a declarat Gáj Nándor, directorul Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe.

Tabăra de la Comandău, după ce nu a funcţionat timp de zece ani, fiind în administrarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Covasna, în 2009 deja a aflat în stare avansată de degradare când a fost trecută în administrarea autorităţilor judeţene, iar în 2015 Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe, instituţia care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, a preluat administrarea obiectivului de agrement.

„Am preluat două tabere, Csipkés de la Zăbala care se afla în stare mai bună, pentru continuarea activităţii au fost necesare doar de reparaţii, în timp ce, la tabăra din Comandău, este nevoie de reconstruire completă. După cum se ştie, tabăra se află în curtea şcolii distruse anul acesta de un incendiu, loc în care planificăm să construim o nouă clădire, astfel că cele două obiective împreună cu sala de sport şi terenul de sport vor putea deveni un centru de agrement care furniza servicii de calitate, ceea ce va stimula, de asemenea, dezvoltarea localităţii Comandău” – a spus Tamás Sándor, preşedintele CJ Covasna.

„Toţi copiii au dreptul să beneficieze de tabere, acesta este unul dintre principiile de bază ale noastre, deoarece, în viaţa tinerilor, taberele reprezintă experienţe unice. Resursele naturale ale localităţii Comandău oferă atât iarna, cât şi vara, condiţii excelente pentru funcţionarea unor şcoli libere, numite «forest schools», dar dotarea tehnică a taberei va oferi posibilitatea ca aceasta să devină o locaţie de antrenament pentru sportivi. Ne-am dori ca «experienţa Comandău» să fie trăită de şi generaţiile viitoare” – ne-a informat directorul Gáj Nándor.

În locul fostei tabere, cu căsuţe din lemn, se vor construi trei clădiri: în clădirea principală va fi amenajată o sală de mese cu 90 de locuri, iar în celelalte două se vor realiza dormitoare cu 2-3 paturi care vor dispune în total de 50 de locuri de cazare. În curte, se va amenaja un teren de sport cu gazon, astfel încât acesta să ofere o locaţie corespunzătoare şi pentru cantonamente. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 4.436.320 lei şi vor fi finanţate în totalitate de către CJ Covasna. Lucrările de construcţie vor avea o durată probabilă de 16 luni.

 

Noutăți