Sunteți aici: » Știri » Guvernul Ungariei a întins o mână de ajutor spitalelor covăsnene

Guvernul Ungariei a întins o mână de ajutor spitalelor covăsnene

Vineri, 29 octombrie 2021

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, Spitalul Municipal Târgu Secuiesc și Spitalul Orășenesc Baraolt se numără printre beneficiarii donației făcute recent de Guvernul Ungariei pentru România. În total, 20 de spitale din ţară vor primi aparate de ventilație, măști pentru ventilație noninvazivă și medicamente Favipiravir.

În mod firesc, credem că trebuie să ne ajutăm semenii aflați în nevoie. Douăzeci de spitale din Transilvania au primit donații, iar în județul Covasna am adus aparate și medicamente pentru trei spitale. Suntem încrezători că aceste echipamente şi medicamente vor ajuta comunitatea din județul Covasna să lase în urmă cel de-al patrulea val al pandemiei”, a punctat consulul general Tóth László, din partea Consulatului General al Ungariei la Miercurea-Ciuc, vineri, la predarea oficială.

La rândul său, directorul medical al Spitalului Municipal Târgu Secuiesc, dr. Madaras Szilárd-Kálmán, a precizat că această donație este binevenită. SARS-CoV-2 atacă întregul organism, dar sunt afectați mai ales plămânii. În acest caz, pacienții suferă de insuficienţă respiratorie și de niveluri reduse de oxigen în sânge. Aparatul de ventilație ajută pacienții cu insuficiență respiratorie severă. Masca de ventilație noninvazivă poate fi utilizată pentru pacienții cu infecții mai ușoare. Favipiravirul este un medicament destul de nou, care, la noi în țară, a fost dificil de procurat, se folosește în principal pentru infecții ușoare până la moderate, dar numai în primul stadiu al bolii”, a explicat directorul medical.

Cine oferă o mână de ajutor, ajută de două ori. Mulțumim Guvernului Ungariei pentru donația generoasă! În ultima perioadă am primit ajutor de mai multe ori din partea Guvernului ungar, completând eforturile pe care le facem la nivel local pentru a combate pandemia COVID-19. Sunt convins că vaccinarea este soluția, măștile și distanțarea fizică sunt importante, dar îndemnăm pe toată lumea să se vaccineze pentru a putea învinge cel de-al patrulea val al pandemiei”, a subliniat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” a primit două aparate de ventilație, 200 de bucăți de măști pentru ventilație noninvazivă şi 300 de cutii de medicament Favipiravir. Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc a primit un aparat de ventilație, 30 de măști CPAP şi 100 de cutii de Favipiravir. Spitalul Orășenesc din Baraolt a primit un aparat de ventilație, 30 de măști CPAP și 50 de cutii de Favipiravir.

 

Noutăți