Sunteți aici: » Activitate CJ » Transparența decizională » ANUNȚURI conform Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică » EXPUNERE DE MOTIVE cu privire la stabilirea preţurilor medii ale produselor agricole pentru anul fiscal 2010

EXPUNERE DE MOTIVE cu privire la stabilirea preţurilor medii ale produselor agricole pentru anul fiscal 2010

Luni, 9 noiembrie 2009

Iniţiativa Preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna pentru elaborarea Proiectului de hotărâre cu privire la stabilirea preţurilor medii ale produselor agricole pentru anul fiscal 2010.

 

CONSILIUL JUDEŢEAN COVASNA cu sediul în Sf. Gheorghe, Piaţa Libertăţii nr. 4 în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică,
aduce la cunoştinţă publică iniţiativa Preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna pentru elaborarea Proiectului de hotărâre cu privire la stabilirea preţurilor medii ale produselor agricole pentru anul fiscal 2010, care va fi supus analizei, avizării şi adoptării consiliului judeţean la şedinţa ordinară al acestuia din luna decembrie 2009.

EXPUNERE DE MOTIVE
cu privire la stabilirea preţurilor medii ale produselor agricole pentru anul fiscal 2010

În conformitate cu prevederile art. 62, 63 din Legea nr. 571/2003 Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul în care arenda sau chiria se achită în natură, evaluarea în lei se va face pe baza preţurilor medii ale produselor agricole stabilite prin hotărâri ale consiliilor judeţene ca urmare a propunerilor direcţiilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, comunicate cu adresa nr. 17743/04.11.2009. Aceste preţuri sunt folosite pentru stabilirea venitului net anual din cedarea folosinţei bunurilor şi a plăţilor anticipate de impozit pe veniturile din cedarea folosinţei bunurilor. Având în vedere cele de mai sus, pe baza propunerii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Covasna, supunem analizei şi adoptării consiliului judeţean proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea preţurilor medii ale produselor agricole pentru anul fiscal 2010.

Nr.

crt.

Produse agricole

UM

Preţ

unitar

1.

Cartofi consum

kg

0,50

2.

Grâu de panificaţie

kg

0,45

3.

Porumb boabe

kg

0,45

4.

Orz, orzoaică (furaj)

kg

0,40

5.

Carne porcine (viu)

kg

7,25

6.

Carne bovine (viu)

kg

4,25

7.

Carne tineret bovin (viu)

kg

6,25

8.

Lapte de vacă

l

0,75


Textul complet al Proiectului de hotărâre va fi afişat la sediul Consiliului Judeţean Covasna respectiv va putea fi consultat pe pagina web www.kvmt.ro, începând cu data de 12 noiembrie 2009. Cei interesaţi pot trimite/depune, în scris, propuneri, sugestii, opinii privind proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea preţurilor medii ale produselor agricole pentru anul fiscal 2010, până la data de 23 noiembrie 2009, la adresa/sediul Consiliului Judeţean Covasna.
 

Președinte,
TAMÁS Sándor
 

Noutăți