Sunteți aici: » Știri » Dobolii - 550 de ani

Dobolii - 550 de ani

Duminică, 20 noiembrie 2011

Duminică, 20 noiembrie în Dobolii de Jos a avut loc sărbătoarea dedicată celor 550 de ani de atestare documentară a satului.

Duminică, 20 noiembrie în Dobolii de Jos a avut loc sărbătoarea dedicată celor 550 de ani de atestare documentară a satului.

Evenimentul festiv a început cu o slujbă religoasă la biserica reformată celebrată de preotul reformat Benke János, după care Fodor Imre, primarul comunei Ilieni a salutat pe cei prezenţi, subliniind că această sărbătoare este importantă în viaţa satului.

În cadrul festivităţilor, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a dăruit comunităţii reformate un steag al judeţului. „Acesta este al 49-lea drapel aşezat în bisericile judeţului” a spus preşedintele consiliului judeţean, afirmând că „Dobolii de Jos a fost întotdeauna o localitate de graniţă, deoarece este aşezată în colţul extrem al ţinutului Trei Scaune, la graniţa cu Ţara Bârsei. Situaţia geografică a satului a însemnat provocări, dar, în acelaşi timp, a oferit şi oportunităţi, aici existând cândva şi vamă. În cadrul seriei de manifestări intitulate «Zile Marcante în ţinutul Trei Scaune» comemorăm cei 500 de ani de existenţă a unei dintre cele mai vechi localităţi ale judeţului, Dobolii de Jos.”

Festivităţile s-au continuat în şcoala din sat, unde prăjiturile membrilor Asociaţiei Femeilor Reformate au înveselit atmosfera, iar mai târziu, publicul s-a distrat alături de formaţia Kelekótya.
 

Noutăți