Sunteți aici: » Știri » Denunţ penal împotriva profanatorilor

Denunţ penal împotriva profanatorilor

Marți, 26 aprilie 2011

Aproape de un an, pe portalul video YouTube a apărut acea înregistrare, în care a fost profanat monumentul lui Gábor Áron de la Chichiş.

Aproape de un an, pe portalul video YouTube a apărut acea înregistrare, în care a fost profanat monumentul lui Gábor Áron de la Chichiş. Unul dintre cei patru făptaşi de naţionalitate română, întorcându-se spre monumentul eroului din 1848, îşi arată partea posterioară eroului din 1848, iar altul urinează pe construcţie, respectiv pe coroanele aflate în jurul acesteia.

Joi, 21 aprilie, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna şi Antal Árpád András primarul municipiului Sf. Gheorghe au anunţat în cadrul conferinţei de presă că vor depune denunţ penal împotriva braşovenilor Sava Florin Bogdan şi Bobeșiu Constatin Gheorghe, împotriva celui care a încărcat înregistrarea video pe internet, având numele de utilizator  yrronick1, precum şi împotriva celui care a făcut înregistrarea, acesta fiind deocamdată persoană necunoscută.

„Aproximativ cu o săptămână în urmă am aflat de acest link, pe care mi l-a trimis prin Facebook o cunoştinţă de-a mea. Înregistrarea a fost făcută cu intenţia clară de a provoca ură, ceea ce reiese nu numai din fapte, ci şi din titlul (pentru unguri - magyaroknak) înregistrării. Gesturile obscene corespund perfect noţiunii de infracţiune continuă succesivă: profanare de morminte şi monumente, atentat la pudoare, incitare la discriminare. Denunţul formulat va fi înaintat astăzi Procuraturii din Sf. Gheorghe” – a spus Tamás Sándor.

Antal Árpád András, primarul municipiului Sf. Gheorghe a arătat: înregistrarea nu este nici pe departe vreo reacţie la „execuţia” figurii lui Avram Iancu, comisă de Csibi Barna, la 15 martie, înregistrarea fiind făcută anul trecut. „Ne ridicăm vocile împotriva oricărei manifestări extremiste, îl condamnăm, de asemenea, şi pe Csibi Barna. În legătură cu acest caz, dorim ca autorităţile române să-i condamne în acelaşi mod şi pe extremiştii români cât şi pe cei maghiari. Acum procesele pot rula paralel, justiţia română poate să-şi demonstreze imparţialitatea. În ceea ce priveşte relaţiile dintre naţionalităţi, interesul nostru, al celor din Transilvania, este ca regiunea să devină insula păcii.”

Înregistrarea poati fi accesată şi în prezent la adresa 
(http://www.youtube.com/watch?v=2kN09PNhFaA), dar de acum încolo numai de către utilizatorii înregistraţi şi care au împlinit vârsta de 18 ani.
 

Noutăți