Sunteți aici: » Press-room » Știri » Covăsneni la Festivalul Tállya BBQ

Covăsneni la Festivalul Tállya BBQ

Miercuri, 10 octombrie 2018

Două echipe din judeţul Covasna vor participa la etapa oficială a campionatului de barbecue Kansas City Barbeque Society (KCBS), concurs ce se va desfăşura în perioada 12-14 octombrie la Tállya din Ungaria.

 

Două echipe din judeţul Covasna vor participa la etapa oficială a campionatului de barbecue Kansas City Barbeque Society (KCBS), concurs ce se va desfăşura în perioada 12-14 octombrie la Tállya din Ungaria.

La cea de a II-a ediţie a concursului şi festivalului Tállya BBQ, eveniment ce se desfăşoară în regiunea viticolă Tállya şi la care sunt aşteptate echipe din toată Europa, concurenţii se vor întrece pentru o clasare pe podium în 6 categorii. În plus, conform ofertei KCBS, echipa maghiară cea mai bine clasată va primi un voucher gratuit de participare la campionatul mondial Jack Daniel’s din 2019.

Potrivit  directorului executiv al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, Jánó Szabolcs, prima ediţie a Transylvanian BBQ Festival şi AgroFest, eveniment organizat în luna iunie, a deschis cale liberă spre extinderea evenimentelor noastre gastronomice, iar concursul şi festivalul de la Tállya oferă un bun prilej participanţilor de a învăţa de la echipele mai experimentate şi să aplice cunoştinţele dobândite acolo la festivalurile naţionale din anul viitor.

Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, în parteneriat cu Eleven Street Food, va concura sub denumirea Transylvanian BBQ. În opinia managerului Eleven Street Food, Bunta Álmos, este important ca comunitatea locală să cunoască care este diferenţa între prepararea unui grătar tradițional şi a unui barbecue. Acesta a afirmat: „Consider că tot ceea ce stimulează turismul local este o inițiativă pozitivă”.

Legat de evenimentul de la Tállya, Falvai János bucătarul şef al celei de-a doua echipe din reşedinţa de judeţ,  Bertis BBQ Family, a spus: prepararea barbecue-ului „este o senzaţie de viaţă, este o lume total diferită. Este cealaltă parte a gătitului, lucrăm ore în şir. Sper că acest eveniment va oferi un bun prilej şi pentru crearea de contacte şi că, anul viitor, la festivalul BBQ din judeţul Covasna, vor participa cât mai multe echipe străine.”

La concursul din Ungaria se vor întrece 37 de echipe, la eveniment fiind prezenţi şi primele opt echipe din Europa.

Noutăți