Sunteți aici: » Știri » Consiliul Județean Covasna, aproape de elevii și profesorii cu performanțe remarcabile

Consiliul Județean Covasna, aproape de elevii și profesorii cu performanțe remarcabile

Luni, 12 decembrie 2022

Consiliul Județean Covasna a acordat premii pentru performanțele obținute la olimpiadele și competițiile sportive școlare de nivel județean, pentru anul școlar 2021-2022. În total, 510 elevi și 223 de profesori pregătitori din 41 de școli din județ au fost recompensați pentru eforturile depuse și pentru rezultatele obținute. Valoarea totală a premiilor este de 110 mii lei.

Acordarea premiilor s-a făcut încă de la începutul săptămânii în cadrul unor ceremonii la care au participat atât elevii și cadrele didactice coordonatoare, cât și inspectorul școlar general al IȘJ Covasna, Kiss Imre, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, și reprezentanți ai autorităților locale.

Având în vedere faptul că, în România, calitatea învățământului a scăzut tot mai mult în ultimii treizeci de ani, profitând de oportunitățile oferite de legislație, Consiliul Județean Covasna a decis să creeze în județ o atmosferă prietenoasă față de elevi, în limitele resurselor financiare disponibile. Educația are un rol esențial în crearea condițiilor pentru dezvoltarea individuală și comunitară. În ultimii ani, Consiliul Județean Covasna a lansat numeroase programe al căror scop este îmbunătățirea calității vieții copiilor și a tinerilor, precum și a oportunităților educaționale și de agrement. Ziua de azi reprezintă o zi specială, deoarece, am inițiat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, recompensarea premianților olimpiadelor și concursurilor școlare județene și a cadrelor didactice pregătitoare, pentru munca depusă și performanțele remarcabile. Avem convingerea că trebuie încurajați cei care vor să învețe și obțin rezultate. Credem că, în Județul Covasna, timpul, banii și energia investite în studii vor aduce multiple beneficii și servesc intereselor întregii noastre comunități”, a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Este o atenție și un gest inedit din partea Consiliului Județean pentru a susține și a motiva excelența, elevii și profesorii care fac mai mult decât media. Felicit tinerii și dascălii lor pentru munca și efortul lor suplimentar”, a spus inspectorul școlar general al IȘJ Covasna, Kiss Imre.

Prezent la festivitatea de marți, 13 decembrie, desfășurată la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, primarul din Întorsura Buzăului, Raul Urdă, a apreciat la rândul său demersul Consiliului Județean, pe care îl consideră de bun augur și motivant pentru toți cei ce doresc să facă performanță. În plus, Maria Bularca, directoarea liceului gazdă a salutat inițiativa Consiliului Județean și a felicitat elevii și profesorii cu rezultate de excepție. De altfel, toți participanții la aceste manifestări și-au exprimat aprecierea față de sprijinul și încurajarea pe care Consiliul Județean le-o dă elevilor covăsneni care vor să exceleze și să obțină performanțe de nivel înalt în procesul lor de învățare și educare.

Sunt extraordinar de mulțumită – n-ai cum să nu fii mulțumită când ajungi la aceste rezultate – și sunt mulțumită de copiii dornici de a participa, pentru că există dorința de a participa și, dincolo de participare, există dorința de a munci, pentru că fără muncă nu se ajunge în niciun caz aici”, a declarat Buzea Otilia, profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială „Nicolae Rusu” din Sita Buzăului, care a obținut rezultate remarcabile cu elevii săi la mai multe concursuri și olimpiade.

Premiile pentru participarea la olimpiadele de nivel județean vor ajunge în total la 510 elevi (333  de elevi participanți la olimpiade școlare și 177 de elevi/echipe la competiții sportive județene) și 223 de profesori pregătitori din 41 de școli din județ. Stimulentele financiare acordate de Consiliul Județean drept recompensă se ridică la 110 mii lei.

De la începutul săptămânii, festivități de premiere au avut deja loc după cum urmează: luni, 12 decembrie, la Baraolt și marți, 13 decembrie, la Întorsura Buzăului și orașul Covasna. Miercuri, 14 decembrie, se vor desfășura manifestări similare la Sf. Gheorghe și Tg. Secuiesc.

 

Noutăți