Sunteți aici: » Știri » Concurs național şi internaţional de atelaje

Concurs național şi internaţional de atelaje

Joi, 10 mai 2018

Consiliul Județean Covasna, Consiliul Local al comunei Bodoc și Federația Ecvestră Română organizează, în perioada 17–20 mai 2018, pe terenul din localitatea Olteni, primul Campionat național de atelaje cu doi cai din acest an.

Consiliul Județean Covasna, Consiliul Local al comunei Bodoc și Federația Ecvestră Română organizează, în perioada 17-20 mai 2018, pe terenul din localitatea Olteni, primul Campionat național de atelaje cu doi cai din acest an.

Terenul de atelaje din Olteni, inaugurat anul trecut şi considerat unic la nivel mondial, găzduieşte pentru a doua oară Campionatul naţional de atelaje pentru doi cai la care s-au înscris 16 echipaje.

Cu această ocazie, Tamás Sándor, preşedintele Consiliul Județean Covasna, a afirmat, că localitatea Bodoc ocupă, în mod îndreptățit, un loc important printre gazdele evenimentelor ecvestre din Ţinutul Secuiesc, cu organizarea întrecerii din mai, respectiv cu cea a primului Concurs internaţional de atelaje de 2 şi 3 stele care va avea loc în luna iulie. Comuna Bodoc este singura localitate din România care a intrat în calendarul competiţional 2018, pe lângă Olanda, Germania, Franţa şi Statele Unite ale Americii.

„Prestigioasele competiţii de echitaţie organizate pe terenul din Olteni vor duce renumele judeţului Covasna departe nu numai în țară, dar și dincolo de graniţe. Autorităţile judeţene continuă să acorde un sprijin deplin privind ideile ambiţioase şi activitatea conducerii Consiliului Local, deoarece acolo unde există viziune și voință, există şi rezultate” – a subliniat Tamás Sándor.

Fodor István, primarul comunei Bodoc, a declarat că pregătirile pentru concursul de dresaj, maraton şi de obstacole sunt deja în plină desfăşurare. Şi de data aceasta, caii înscrişi vor fi cazaţi în boxe mobile amplasate în curtea castelului, iar cazarea mânătorilor şi a personalului ajutător se va face în pensiunile din localităţile învecinate. Amenajarea terenului se apropie de final, în aceasta s-a investit mult timp şi energie, deoarece în timpul calamităților naturale produse de fenomenele hidrometeorologice, din luna martie, apa a inundat complet terenul de șapte hectare din jurul centrului de tratament, drumul dintre podul de peste Olt şi terenul de atelaje a fost încărcat cu pământ, astfel încât acesta poate servi ca un dig. „Şi în acest an, la fel ca şi anul trecut, locuitorii comunei au ajutat mult la realizarea lucrărilor. Suntem bucuroşi că an de an se îmbunătăţeşte calitatea evenimentelor noastre ecvestre, anul acesta găzduim chiar două competiţii” – a subliniat edilul comunei.

Pentru concursul din luna mai, atelajele vor sosi în data de 16 mai, joi, după şedinţa tehnică de la ora 15, va avea loc vizita medicală a cailor, iar concursul se va desfăşura după următorul program: vineri, de la ora 11, va avea loc proba de dresaj, sâmbătă, tot de la ora 11, proba de maraton şi duminică, de la ora 12, concurenţii vor participa la proba de obstacole.

Noutăți