Sunteți aici: » Știri » Câștigătorul Visit Covasna Marathon este un alergător din Uganda

Câștigătorul Visit Covasna Marathon este un alergător din Uganda

Marți, 24 septembrie 2019

Visit Covasna Marathon s-a desfășurat la sfărșitul săptămânii cu aproape două sute de participanți. Primul concurs de maraton din județ s-a bucurat de mare succes, în afara participanților locali, în competiție s-au înscris și concurenți din străinătate.
 

Visit Covasna Marathon s-a desfășurat la sfărșitul săptămânii cu aproape două sute de participanți. Primul concurs de maraton din județ s-a bucurat de mare succes, în afara participanților locali, în competiție s-au înscris și concurenți din străinătate.

Visit Covasna Marathon, care cuprindea patru categorii de concurs, este caracterizat de Asociația Fitness Tribe și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna ca fiind un eveniment care acoperă o lacună. Luând startul din Valea Zânelor, participanții trebuia să parcurgă distanța de 42,5 km a probei Bertis Marathon, proba de ștafetă (4 alergători) sau proba Pepsi 10K (distanță de 10 km) pe un traseu care leagă destinațiile turistice ale județului. Bineînțeles și cei mici au putut concura în proba de alergare ChocoPack Kid’s Race.

Grüman Róbert, vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, a subliniat: „Județul nostru are un caracter unic din punct de vedere turistic, care merită arătat iubitorilor sportului și a stilului de viață sănătos. Prima ediție a evenimentului a trecut testul, în acest sens, cea mai mare recunoaștere este reacția pozitivă a celor aproape 200 de participanți. După o evaluare, vom trece la organizarea ediției de anul viitor a Visit Covasna Marathon, iar scopul fiind acela de a atrage cât mai mulți participanți atât din județ, cât și din străinătate.”

Câștigătorul probei Bertis Marathon la categoria masculin este Ismail Ssenyange din Uganda, care a parcurs distanța maratonului în 2 ore și 31 minute, deși timpul limită de parcurgere a traseului a fost de 6 ore. Potrivit maratonistului profesionist, oamenii dar și traseul de maraton au lăsat o impresie bună asupra sa. Acesta a găsit peisajul special și consideră că tocmai acesta a făcut ca această competiție să fie cu adevărat unică, pentru că alergătorii trebuia să îndeplinească proba pe un teren variat și nu pe străzile aglomerate ale unui oraș mare. Sportivul va duce mai departe renumele Visit Covasna Marathon, competiție care, speră, că se va transforma pe viitor într-un eveniment tot mai mare.

Birtalan Csanád, președintele Asociației Fitness Tribe a subliniat: „Cred că am încheiat un eveniment de succes. Traseul și vremea au fost perfecte. Mulțumiri participanților, sponsorilor, partenerilor și, nu în ultimul rând, voluntarilor.”

Gyerő József, primarul orașului Covasna, gazdă a evenimentului, a afirmat că aceasta este o bună oportunitate pentru popularizarea potențialului orașului. Iar competiția, dincolo de foloasele sportului, reprezintă o excelentă ocazie și pentru promovarea turistică a orașului.

Câștigătorii Visit Covasna Marathon sunt după cum urmează: Bertis Marathon Open, categoria feminină: I. Józsa Timea, II. Balogh Adél, III. Balut Ileana. Bertis Marathon Open, categoria masculină: I. Ssenyange Ismail, II. Paul Muturi Ngugi, III. Stoica Silviu. Pepsi 10K, categoria feminină: I. Tamás Sarolta, II. Dávid Imola, III. Vas Lenke. Pepsi 10K, categoria masculină: I. De Vincente Ruben, II. Seretan Cristian, III. Delcea Octavian.

Proba ștafetă feminină (4 alergătoare): I. Borsos Mónika/Suciu Szilvia Mónika/Dénes Boróka/Păcurariu-Nagy Diána – Fitness Tribe; II. Balogh Adél/Belle Aranka/Péterfi Gabriella/Bara Réka – Fitness Tribe; III.   Kiss Krisztina/Pályi Kis Bíborka/Nagy Enikő/Mátyás Andrea – Fitness Tribe.

Proba ștafetă masculină (4 alergători): I.        Vrabie Cătălin/Pulugor József/Csutak Tamás/Bihari Szilárd – echipa cu numele Háromszék; II. Păcuraru Helén/Imreh Zoltán/Perpits Ede/Sándor István – echipa cu numele Háromszék 2; III. Koncz Monika/Neagui Csongor/Mezei Csongor/Sebestien Hunor Florin – Clubul Sportiv VO2MAX.

Noutăți