Sunteți aici: » Știri » Avem un nou consiliu constituit

Avem un nou consiliu constituit

Joi, 22 octombrie 2020

Joi s-a desfășurat ceremonia de constituire a Consiliului Județean Covasna, în cadrul căreia au depus jurământul președintele și consilierii județeni ale căror mandate au fost validate.

Încep astăzi, cu emoție, al patrulea mandat de președinte al Consiliului Județean Covasna. De 25 de ani sunt în politică dar am emoții și acum. Dacă în ultimii 12 ani, am pus bazele dezvoltării responsabile a județului nostru, în mandatul acesta îmi propun să continuăm dezvoltarea sistemului sanitar – atât infrastructura medicală cât și atmosfera din spitalul nostru, să asigurăm conectivitate la aeroportul din Ghimbav și demararea lucrărilor la autostrada Brașov-Târgu Secuiesc-Bacău. Vom continua modernizarea drumurilor județene, dezvoltarea sistemului social și de protecție a copiilor, respectiv gestionarea deșeurilor conform standardelor europene” – a declarat după depunerea jurământului președintele Tamás Sándor. ”Le mulțumesc pentru sprijin colegilor mei din UDMR, echipei din Consiliul Județean, dar în primul rând covăsnenilor care ne-au onorat cu încrederea lor. Rămân, așa cum mă știți, parolist și omul faptelor. Voi continua o treabă chibzuită pentru regiunea noastră” – a subliniat președintele.

Din punct de vedere politic Consiliul Județean are 22 de consilieri din partea UDMR, Alianța Maghiară din Transilvania și PNL are 3-3 consilieri, PSD are doi consilieri, iar președintele este tot de la UDMR.

Din partea Prefecturii au participat prefectul Iulian-Constantin Todor și subprefecții Cosmin Boricean și Sergiu Mitroi, la eveniment fiind prezent și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. Instituția Prefectului – Județul Covasna a validat mandatatele consilierilor județeni în baza Ordinului nr. 225/19 octombrie 2020. Vicepreședinții și membrii comisiilor de specialitate vor fi aleși în ședința următoare.  

Noutăți