Sunteți aici: » Despre judeţ » Relații externe » Academia de Training ARE la Arcuş

Academia de Training ARE la Arcuş

Marți, 4 mai 2010

Adunarea Regiunilor Europene (ARE), Consiliul Judeţean Covasna  în colaborare cu Centrul de Studii Europene au organizat în perioada 29-30 aprilie, la Arcuş Academia de specializare ARE.

Adunarea Regiunilor Europene (ARE), Consiliul Judeţean Covasna  în colaborare cu Centrul de Studii Europene au organizat în perioada 29-30 aprilie, la Arcuş Academia de specializare ARE. Tematica workshop-ului a fost cooperarea teritorială şi regională, în special Gruparea Europeană de Cooperare Teritorială (GECT), precum şi aplicaţiile practice ale acesteia.

Sesiunea interactivă a fost ţinută de domnii Stefan BÖRGER, şeful departamentului din cadrul Consiliului Regional din Steiermark, Joachim BALDERMANN, reprezentantul regiunii Baden-Württemberg la Bruxelles, respectiv dna Regine KARMER, reprezentantul biroului AER de la Bruxelles. Ambele regiuni au o mare experienţă în ceea ce priveşte cooperarea interregională şi transfrontalieră, formatorii prezentând un cadru general al stadiului actual al cooperării regionale la nivel european, în special modelele de cooperare din Valea Superioară a Rinului şi cel din Alpi-Adria-Panonia.

În perioada următoare cooperările teritoriale se vor întării, acestea urmând să fie instrumentul prin care regiunile îşi pot dezvolta nivelul de competitivitatea, cel al forţei de muncă şi dezvoltarea sustenabilă a economiei şi mediului – a declarat  Joachim BALDERMANN.

La sesiune au participat specialiştii judeţelor din Regiunea 7 Centru.

  
 

Noutăți