Sunteți aici: » Știri » A fost inaugurat Căminul cultural din Calnic

A fost inaugurat Căminul cultural din Calnic

Sâmbătă, 23 februarie 2013

Căminul cultural reabilitat al satului Calnic a fost inaugurat sâmbătă, 23 februarie, ca rezultat al colaborării dintre Consiliul Judeţean Covasna şi comunitatea locală.

Căminul cultural reabilitat al satului Calnic a fost inaugurat sâmbătă, 23 februarie, ca rezultat al colaborării dintre Consiliul Judeţean Covasna şi comunitatea locală.
Cu ajutorul financiar acordat prin „Programul judeţean pentru reabilitarea şi modernizarea căminelor culturale din mediul rural”, lansat de Consiliul Judeţean, a fost transformată una dintre clădirile cele mai importante din viaţa comunei într-una mai frumoasă şi utilă care oferă deopotrivă spaţiu pentru distracţie şi cultură, activităţilor de consolidare a comunităţii şi evenimentelor importante ale localnicilor.

Sâmbătă, la Calnic, localnicii s-au prezentat în număr mare la festivitatea de inaugurare. După discursul festiv al primarului comunei, Kisgyörgy Sándor, a luat cuvântul Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, care a subliniat: „Reabilitarea Căminului cultural este rezultatul colaborării interinstituţionale. Consiliul Judeţean susţine şi sprijină în continuare toate iniţiativele de bună credinţă, constructive. Ne alăturăm celor care vor să trăiască şi vor să progreseze. Sprijinim acei oameni şi acele comunităţi care vor să-şi construiască un viitor pe pământul natal. Problema Ţinutului Secuiesc este la fel ca şi povestea acestui Cămin cultural: prin colaborare şi muncă putem să-l transformăm aşa cum ni-l dorim.”

Având în vedere că în noul cămin cultural este arborat deja steagul secuiesc, preşedintele CJ a dăruit publicului participant la festivitate 100 buc. matriţe autocolante cu inscripţia SIC. La festivitate a participat grupul local al copiilor de peste 50 de membri, care au prezentat un spectacol de cântece şi dansuri sub conducerea cuplului Kecskés. Tot cu această ocazie s-a prezentat, după o pauză de mai bine de zece ani, fanfara locală reînfiinţată. Publicul i-a primit şi pe ei cu mult entuziasm, deoarece la Calnic există o lungă tradiţie, încă din 1919, în ceea ce priveşte muzica de fanfară.
 

Noutăți