Itt vagy: » A megyéről » Külkapcsolatok » Veszprém –Kovászna jubileum a Szent György Napok keretében

Veszprém –Kovászna jubileum a Szent György Napok keretében

2010. április 23., péntek

Közel 800 km-es váltófutással ünneplik az 1990-ben első ízben megtett Veszprém -Sepsiszentgyörgy emlékfutást. A csapat március 20-án, reggel 8 órakor rajtolt a Veszprém Arénánál található Marian Cozma emlékszobortól, ahol Debreczenyi János, Veszprém polgármestere és Talabér Márta, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte őket, az utóbbi megyezászlót adott át a futóknak.

Közel 800 km-es váltófutással ünneplik az 1990-ben első ízben megtett Veszprém -Sepsiszentgyörgy emlékfutást. Húsz éve annak, hogy a Méreg József vezette futó-csapat első ízben megtette a közel 800 kilométeres távolságot, hogy Veszprémből elfusson Sepsiszentgyörgyre. Ugyanabban az évben, 1990 őszén, öt elszánt sepsiszentgyörgyi futó viszonozta a gesztust, és leszaladta a két város közötti távolságot.

A Marathon Tömegsport és Környezetvédő Egyesület tíz amatőr futója – köztük Méreg József is – a jubileumi futás és Marian Cozma, Veszprémben elhunyt kézilabdás emlékére ismét útnak indultak.A csapat március 20-án, reggel 8 órakor rajtolt a Veszprém Arénánál található Marian Cozma emlékszobortól, ahol Debreczenyi János, Veszprém polgármestere és Talabér Márta, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte őket, az utóbbi megyezászlót adott át a futóknak.

A jubileumi Veszprém - Sepsiszentgyörgy emlékfutás résztvevői április 23-án, pénteken, 12:40-kor érkeznek a nagyszínpadhoz, ahol a barátság jegyében átadják a testvérmegye zászlaját Tamás Sándor, megyei önkormányzati elnöknek és Antal Árpád András, polgármesternek.

Az idei Szent György Napokon Veszprém városának küldöttségét Czaun János alpolgármester vezeti, míg a megyei önkormányzat képviselői bemutatkozó standdal lesznek jelen a kézműves vásárban, ahol turisztikai kínálattal, badacsonyi borokkal és Czefernekné Tenk Bernadett, lószőrékszer-készítő népművész portékáival várják a látogatókat. 

Kovászna és Veszprém megyék polgárai az 1970-es évektől kezdődően folyamatos együttműködési kapcsolatokat ápolnak a kultúra, oktatás, a gazdasági és az egyházi kapcsolatok területén, melyet úgy a megye, mind a város is, hivatalos testvérszerződéssel szentesített.

Hírek