Kovászna Megye Tanácsa

Kovászna Megye Tanácsa megyei szinten létrehozott közigazgatási hatóság, mely a megyei érdekeltségű közszolgáltatások, valamint a községi és városi tanácsok tevékenységének összehangolásáért felel. A megye 45 helyi közigazgatási egységből áll, ezen belül 2 municípium, 3 város és 40 község található. A megyei önkormányzat közigazgatási székhelye Sepsiszentgyörgyön van, a Szabadság tér 4. szám alatt.Urbanisztika
2021. január 29., péntek

Az Urbanisztikai és Területrendezési Osztály a városrendészeti tanusítványok, alkalmassági  és főépítészmérnöki véleményezések kiadásával, bizonyos városrehabilítációs projektek lebonyolításával, urbanisztikai és területrendezési dokumentációk kezelésével, valamint az igazgatóság fő célkitűzéseinek a megvalósítását elősegítő egyéb hatáskörökkel biztosítja a területrendezéssel kapcsolatos jogi hatáskörök megvalósítását  (teljesítését).

Külkapcsolatok
Becsületbeli ügy veteránjaink kitüntetése
2020. július 31., péntek

A Nemzeti Összetartozás évében hat háromszéki és erdővidéki veterán honvéd kapta meg a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét. A kitüntetést a rendkívüli járványhelyzetre való tekintettel július 30-án, csütörtökön szűk családi körben, rendkívüli óvintézkedések mellett vette át a sepsiszentgyörgyi Bartha Mihály, a baróti Boér Imre, a kézdisárfalvi Máté Lajos, a sepsiszentgyörgyi Nagy Sándor, a málnási Szövérfi Árpád és a lemhényi Tódor Antal.  

Hírek