Itt vagy: » Sajtószoba » Hírek » Lécfalvi csapat nyerte az önkéntes tűzoltók versenyét

Lécfalvi csapat nyerte az önkéntes tűzoltók versenyét

2017. június 11., vasárnap

Ügyességüket, gyorsaságukat, összehangoltságukat mérték össze a háromszéki önkéntes tűzoltók, akik vasárnap délelőtt Dálnokon részt vettek a Kovászna megyei önkéntes tűzoltók versenyén. A reggeli megnyitón a házigazda település polgármestere, Bartók Ede Ottó köszöntötte a résztvevőket

Ügyességüket, gyorsaságukat, összehangoltságukat mérték össze a háromszéki önkéntes tűzoltók, akik vasárnap délelőtt Dálnokon részt vettek a Kovászna megyei önkéntes tűzoltók versenyén. A reggeli megnyitón a házigazda település polgármestere, Bartók Ede Ottó köszöntötte a résztvevőket.

 

Kovászna Megye Tanácsának nevében Demetere Ferenc, Mikóújfalu polgármestere szólt, hangsúlyozva az önkéntes tűzoltóalakulatok szerepét a helyi közösségek mindennapjaiban. "A hivatásos és önkéntes tűzoltók tevékenysége kiegészíti egymást, bajban különösen összefogásra van szükség.  Közösségeinkben fontos szerepe van az önkéntes tűzoltóknak, nemcsak védelmet nyújtanak, hanem közösséget is építenek" – fogalmazott Demeter Ferenc, majd Adrian Năstuță, a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség megbízott parancsnoka kívánt sportszerű és balesetmentes versenyzést a rajthoz álló csapatoknak.


Idén hat településről érkeztek a versenyre. A csapatoknak három próbán kellett helyt állniuk, elsőként az akadálypályán kellett gyorsaságukat és ügyességüket bizonyítani, az oltási próbát is tartalmazó stafétánál és a szereléssel járó, hetes próbánál az egyéni teljesítmény mellett az együttműködés, az összehangolt csapatmunka is számított. A látványos megmérettetésre nemcsak Dálnokból, hanem a környező településekről is szép számban érkeztek nézők.

 

Első helyen a lécfalvi csapat  végzett, második lett az uzoni tűzoltóalakulat, harmadikok a csernátoniak, negyedik helyen a házigazdák, utolsó helyen pedig a rétyi és kőröspataki csapatok végeztek. A fair play kupát idén a házigazda dálnoki csapat kapta. A száz méteres akadálypályán a leggyorsabbnak Pataki Béla bizonyult.


A nyertesek a kupák mellett pénzjutalmat is kaptak Kovászna Megye Tanácsának jóvoltából. A megyei önkormányzat évek óta hangsúlyosan támogatja az önkéntes tűzoltómozgalmat, amelynek Háromszéken másfél évszázados hagyománya van.

A megyei nyertes, a lécfalvi csapat képviselheti Háromszéket az önkéntes tűzoltók versenyének regionális döntőjén, amelyet idén Besztercén tartanak. 

Hírek