Itt vagy: » Hírek » Kilencven csapat nevezett be a Kolbászparádéra

Kilencven csapat nevezett be a Kolbászparádéra

2017. október 26., csütörtök

A hétvégi kolbásztöltő és káposztafőző versenyre 90 csapat jelentkezett, köztük civil szervezetek, a megye helyi önkormányzatainak csapatai, anyaországi önkormányzatok képviselői, vadászati egyesületek, baráti társaságok, intézmények és politikai pártok egyaránt versenyeznek. A rendezvény vendége lesz Daniel Buzdugan közismert rádiós műsorvezető is

A hétvégi kolbásztöltő és káposztafőző versenyre 90 csapat jelentkezett, köztük civil szervezetek, a megye helyi önkormányzatainak csapatai, anyaországi önkormányzatok képviselői, vadászati egyesületek, baráti társaságok, intézmények és politikai pártok egyaránt versenyeznek. A rendezvény vendége lesz Daniel Buzdugan közismert rádiós műsorvezető is.

Október 27-29. között Sepsiszentgyörgy Főterén szervezi meg a XV. Háromszéki Kolbászparádé és Káposztafesztivált Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, a Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV) és partnereik.

Vajda Lajos, az ASIMCOV Egyesület ügyvezető igazgatója kiemelte, a 90 jelentkező csapat bizonyítja azt, hogy a kolbászparádénak helye van a megye gasztroturisztikai térképén. „Idén, csakúgy, mint az elmúlt 14 évben igyekszünk
felkarolni a helyi értékeket, bízunk benne, hogy ez a hétvége is egy igazi közösségi ünnep lesz” – tette hozzá.

Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke elmondta: „az a célunk, hogy rendezvényeink által minél több turistát csalogassunk a megyénkbe, és a helyieknek is tartalmas időtöltési lehetőséget biztosítsunk. A versenyek mellett igazi székely street food fesztivál várja a kilátogatókat és turistákat, hisz kolbász, töltött káposzta, székely hot-dog, csülök, vadpörköltek közül lehet majd válogatni”.   

A rendezvényre jelentkezett csapatok munkáját szakmai zsűri bírálja el. Elnöke Tóth Endre magyarországi mesterszakács, akit már több alkalommal zsűrizett a Háromszéki Kolbászparádén. Elmondása szerint a Csabai Kolbászparádé kistestvéreként a sepsiszentgyörgyi rendezvény mára egyedi gasztronómiai találkozó lett, itt olyan emberek találkoznak, akik családi körben vagy szakmabeliekként is művelik a konyhaművészetet. Nagyon fontos, hogy találkozzanak, beszéljenek egymással, hiszen a régi tradicionális vendéglátás is így formálódott, így alakultak ki felejthetetlen receptúrák, ételek. 

A zsűri tiszteletbeli tagjai Vajda Lajos, az ASIMCOV Egyesület ügyvezető igazgatója és Kovács István, a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátóipari Egységek Szövetségének elnöke, akik a kezdetektől oroszlánrészt vállaltak a sepsiszentgyörgyi Háromszéki Kolbászparádé szervezésében. A zsűri további tagjai a megyeszékhelyi születésű Ádám Előd, nemzetközi borakadémikus, aki külföldön szerzett tapasztalataival segíti a zsűri munkáját, Horváth Imre, a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Főosztály Kommunikációs és Marketing Osztályának kommunikációs referense, Mădălina Santa kreatív-séf, food stylist, Ștefan Bercea a Romániai Szakácsok Országos Szervezetének elnöke, valamint Sikó Barabási Sándor a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetője.

Hírek