Itt vagy: » Programok » EU-s projektek » A Sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi eseteket fogadó egységének bővítése és mentőautó hozzáférési útvonal elkészítése

A Sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi eseteket fogadó egységének bővítése és mentőautó hozzáférési útvonal elkészítése

2019. április 9., kedd

2019. március 6-án Kovászna Megye finanszírozási szerződést írt alá a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztériummal – mint irányító hatósággal –, valamint a Központi Régió Fejlesztési Ügynökséggel, amely a Regionális Operatív Program közvetítő szervezete a Központi régió szintjén,  a Sepsiszentgyörgyi  Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi eseteket fogadó egységének bővítése és mentőautó hozzáférési útvonal  elkészítése című pályázat megvalósítására.

A pályázat kiegészíti az eddigi, különböző pénzforrásokból megvalósított fejlesztési munkálatokat, a sürgősségi eseteket fogadó egység, egy új, korszerű épületben fog működni, a jelenlegi előírásoknak megfelelő, kellőképpen felszerelt helységekben.

A pályázat által megvalósítandó bővítés, ( a 2014–2020-as Regionális Operatív Program keretéből finanszírozott, 8-as Főtengely A szociális és egészségügyi infrastruktúra javítása, 8.2.B - sürgősségi eseteket fogadó egységek) egy földszintes új épület lesz, 685 nm beépített összfelülettel, az építészeti tér-kialakítás a sürgősségi eseteket fogadó egység jellegzetes elemeit tartalmazza, a helységek fel lesznek szerelve röntgen- és CT készülékekkel, lesz újraélesztési részleg, ortopédia, gyermekgyógyászat, feljáratok és mellékhelységek mozgássérültek számára is.

 

A pályázat összértéke 9.236.790 lej, megvalósításának tervezett befejezése 2022 júliusa.

 

---

A  fenti anyag .pdf formátumban itt olvasható.

Hírek