Itt vagy: » Kovászna Megye Helyi Hivatalos Közlönye » Kovászna Megye Tanácsának Határozatai » 2011 » 2011/43 számú HATÁROZAT egyes leírt javak átvételének kezdeményezéséről a Mehedinţi megyei Drobeta Készenléti Felügyelőségtől

2011/43 számú HATÁROZAT egyes leírt javak átvételének kezdeményezéséről a Mehedinţi megyei Drobeta Készenléti Felügyelőségtől

2011. április 13., szerda

Kovászna Megye Tanácsa, a 2011. február 24-i soros ülésén, elemezve Kovászna Megye Tanácsa alelnökének, Demeter János úrnak előterjesztését egyes leírt javak átvételének kezdemé­nye­zé­sé­ről a Mehedinţi megyei Drobeta Készenléti Felügyelőségtől,

ROMÁNIA
KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA
 
2011/43 számú HATÁROZAT
egyes leírt javak átvételének kezdeményezéséről a Mehedinţi megyei Drobeta Készenléti Felügyelőségtől
 
Kovászna Megye Tanácsa,
a 2011. február 24-i soros ülésén,
elemezve Kovászna Megye Tanácsa alelnökének, Demeter János úrnak előterjesztését egyes leírt javak átvételének kezdemé­nye­zé­sé­ről a Mehedinţi megyei Drobeta Készenléti Felügyelőségtől,
 
figyelembe véve:
- a Természetvédelmi, turizmusfejlesztési és megyemarketing Osztály Szakjelentését,
- Kovászna Megye Tanácsa szakbizottságainak jelentéseit,
- Mehedinţi megyei Drobeta Készenléti Felügyelőség 2011.01.07-i 1422107-es számú hirdetését,
- Kovászna Megye Tanácsának 2011.01.17-i 302-es számú átiratát,
- az 1999. évi 95-ös számú, a védelmi, rendfenntartó és nemzetbiztonsági intézmények kezelésében levő, forgalomból kivont javak értékesítéséről szóló, módosított Sürgősségi Kormányrendelet előírásait,
- a Miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és belügyminiszter 2009-i 197-es számú Utasításait a javak leírásáról, értékesítéséről és leírásáról a Közigazgatási és Belügyminisztérium egységeiben,
 
a 2001/215. számú, újraközölt közigazgatási törvény 91. szakasz (1) bekezdésének f) pontja és a 97. cikkelyének (1) bekezdése értelmében.
 
ELHATÁROZZA:
 
1. szakasz – Elfogadásra kerül a jelen határozat szerves részét képező mellékletben azonosított, a Mehedinţi megyei Drobeta Készenléti Felügyelőség által forgalomból kivont egyes javak ingyenes átadási igénylése.
2. szakasz – A mellékletben szereplő javak a Kovászna-kommandói keskenynyomtávú vasúthoz tartozó sínautók javításához és működtetéséhez szükségesek és Kovászna megye magánvagyonában, Kovászna megye Tanácsa kezelésében lesznek.
3. szakasz – Az átvétellel és szállítással kapcsolatos költségeket Kovászna Megye Tanácsa fogja viselni.
4. szakasz – Jelen határozat megvalósításával Kovásza Megye Tanácsának alelnöke, Demeter János úr, és a Természetvédelmi, turizmusfejlesztési és megyemarketing Osztály van megbízva.
 
Sepsiszentgyörgy, 2011. február 24.
 
TAMÁS Sándor
elnök
 
Ellenjegyzi,
VARGA Zoltán
Kovászna megye jegyzője
 
 
ROMÁNIA
KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA
Alelnök
 
Ikt. szám 2011. Február 07/865
 
INDOKLÁS
egyes leírt javak átvételének kezdeményezéséről a Mehedinţi megyei Drobeta Készenléti Felügyelőségtől
 
Kovászna Megye Tanácsa a 2006. évi 155-ös számú Határozatával elfogadta a Kovászna-kommandói Sikló technikatörténeti műemlék együttes közhasznú célból történő kisajátítását.
Az együttes rajta van a Vidékfejlesztési és Turisztikai Minisztérium 2010/120-as számú Kormányhatározattal elfogadott Turisztikai befektetési programjai között (2010.02.24/126-os Hivatalos Közlöny).
A kisvasúthoz tartoznak sínautók (drezina) is, valamint egyeseket még el kell készíteni a Nemzetvédelmi Minisztériumtól átvett anyagokból (Deveselu és Belényes egységek), és ezek szükségesek a vonal karbantartásához, működtetéséhez.
A Központi Készenléti Felügyelőség honlapján közzé lettek téve a fizetés nélkül átadható javak listája, 2011.01.07/1455107, mely új cserealkatrészeket tartalmaz.
Ezekre az alkatrészekre szükségünk van a Kovászna-kommandói drezinák javításához és karbantartásához. Megjegyezzük, hogy az anyagok átvétele ingyenes, Kovászna Megye Tanácsa csak a szállítást kell biztosítsa.
A fentieket figyelembe véve javaslom egyes javaknak a Mehedinţi megyei Drobeta Készenléti felügyelőségtől való ingyenes igényelésének elfogadását.
 
DEMETER János
alelnök
 
A melléklet román nyelven megtekinthető itt.

Hírek