Itt vagy: » Kovászna Megye Helyi Hivatalos Közlönye » Kovászna Megye Tanácsának Határozatai » 2011 » 2010/186 számú HATÁROZAT Kovászna megye részvételéről a CSOMÁD-BÁLVÁNYOS Turisztikai Közösségfejlesztési Egyesület - Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară turistică „CIOMAD-BALVANYOS” alapításában

2010/186 számú HATÁROZAT Kovászna megye részvételéről a CSOMÁD-BÁLVÁNYOS Turisztikai Közösségfejlesztési Egyesület - Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară turistică „CIOMAD-BALVANYOS” alapításában

2011. március 2., szerda

Kovászna Megye Tanácsa, a 2010. december 22-i soros ülésén, elemezve Kovászna Megye Tanácsa elnöke indoklását Kovászna megye részvételéről a CSOMÁD-BÁLVÁNYOS Turisztikai Közösségfejlesztési Egyesület - Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară  turistică „CIOMAD-BALVANYOS” alapításában,

ROMÁNIA
KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA
 
2010/186 számú HATÁROZAT
Kovászna megye részvételéről a CSOMÁD-BÁLVÁNYOS Turisztikai Közösségfejlesztési Egyesület - Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară turistică „CIOMAD-BALVANYOS” alapításában
 
Kovászna Megye Tanácsa,
a 2010. december 22-i soros ülésén;
elemezve Kovászna Megye Tanácsa elnöke indoklását Kovászna megye részvételéről a CSOMÁD-BÁLVÁNYOS Turisztikai Közösségfejlesztési Egyesület - Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară turistică „CIOMAD-BALVANYOS”alapításában,
 
figyelembe véve:
– a Vidékfejlesztési Igazgatóság szakjelentését,
– Kovászna Megye Tanácsa szakbizottságainak véleményezését;
– a 2000/26-os számú, az egyesületekre és alapítványokra vonatkozó kormányrendeletet, annak utólagos módosításaival és kiegészítéseivel
– az Európai Tanács 2005/1698. számú szabályzatának 62. cikkelyét;
– a 2003/52-es, a közigazgatásbeli döntéshozatal átláthatóságáról szóló törvény 6-os cikkelyének rendelkezéseit;
figyelembe véve a titkos szavazás eredményét;
 
a 2001/215-ös számú, újraközölt közigazgatási törvény 91. szakasza (1) bekezdésének e) és (6). bekezdésének a) pontja és a 97. szakasz (1) bekezdése értelmében;
 
ELHATÁROZZA:
 
1. szakasz – Jóváhagyja Kovászna Megye Tanácsának és annak elnökének hatáskörein belül, Kovászna megye részvételét alapító tagként a CSOMÁD-BÁLVÁNYOS Turisztikai Közösségfejlesztési Egyesületben.
2. szakasz – (1) Az 1. szakaszban említett Egyesület apolitikus, független, non-profit jogi személy.
(2) Az Egyesület fő célja a közösségek fejlesztése a közös ügyek közös megoldásával, valamint a különböző projektek kidolgozása és megvalósítása, az európai uniós pénzek lehívása, mindamellett hogy ezek által a helyi szükségletek is körvonalazódnak, ugyanakkor a helyi stratégiák, melyek a vidéki és kulturális örökség megőrzését képezik és az együttműködés, a gazdasági szféra fejlődése valamint a helyi közösségek jobb szervezői készségének fejlődése érdekében.  
3. szakasz – (1) Az Egyesület a céljai megvalósításáig jön létre, egy területi közigazgatási egység alapítási elemei nélkül.
(2) A közigazgatási egység döntéshozói és végrehajtói testületei megtartják a törvény értelmében a helyi autonómiájukat.
4. szakasz – (1) Jóváhagyja az Egyesület Alapító okiratának, valamint Statútumának tervezetét az 1. és 2. számú melléklet szerint, melyek jelen határozat szerves részét képezik.
(2) Minden, az (1) bekezdésben felsorolt dokumentum utólagos módosítása kiegészítő irattal történik, melyet előzőleg elfogad a helyi tanács.
(3) Az Egyesület Statútumát, amennyiben törvénymódosítások történnek, ezek Hivatalos Közlönybeli megjelenésüktől számított 90 napon belül kell módosítani, az Egyesület jog szerinti feloszlásának terhe mellett.
5. szakasz – (1) Elfogadja Kovászna Megye részvételét az Egyesület alaptőkéje létrehozásában 25.000 lej értékben, amelyet a helyi költségvetésből fedeznek.
(2) Elfogadja az éves tagdíj összegét 25.000 lej értékben.
6. szakasz – A 2. szakaszban meghatározott célú CSOMÁD-BÁLVÁNYOS Turisztikai Közösségfejlesztési Egyesület Alapító iratának és Statútumának aláírásával Kovászna Megye Tanácsának elnökét, Tamás Sándort bízza meg.
7. szakasz – A CSOMÁD-BÁLVÁNYOS Turisztikai Közösségfejlesztési Egyesület Közgyűlésében Kovászna Megyét a következő személyek képviselik:
  • Klárik László Attila - megyemenedzser
  • Albert Zoltán - Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület
8. szakasz – Jelen határozat végrehajtásával a jelen határozatban megnevezett személyeket bízza meg.
 
Sepsiszentgyörgy, 2010. december 22.
 
TAMÁS Sándor
elnök
 
Ellenjegyzi,
VARGA Zoltán
Kovászna megye jegyzője
 
 
ROMÁNIA
Kovászna megye tanácsa
ELNÖK
 
2010.11.02/ 11059 szám
 
INDOKLÁS
Kovászna megye részvételéről a CSOMÁD-BÁLVÁNYOS Turisztikai Közösségfejlesztési Egyesület - Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară turistică „CIOMAD-BALVANYOS”alapításában
 
A CSOMÁD-BÁLVÁNYOS Turisztikai Közösségfejlesztési Egyesület (továbbiakban Egyesület), közhasznú magánjogi jogi  személy létrehozásának célja, hogy közösen regionális fejlesztési projekteket és közszolgáltatásokat  valósítson meg Hargita és Kovászna megyék területén, azok fejlesztési stratégiája alapján.
Figyelembe véve Kovászna és Hargita megyék tanácsainak, a polgármesteri hivatalok képviselőinek tárgyalásain elhangzottakat, valamint a Strukturális Alapoknak közös, regionális projektek megvalósításához való hozzáférési lehetőségeit, időszerűnek találjuk egy Közösségi Fejlesztési Egyesület megalakítását, melynek alapítói Hargita és Kovászna megyék.
Az egyesület fő célkitűzése:
Egy Európai Uniós pályázat benyújtása a Regionális Fejlesztési Alap ötös fejlesztési irányvonalának (Fenntartható turizmusfejlesztés) hármas programja (Idegenforgalmi infrastruktúrafejlesztés és reklám: Románia, mint desztináció forgalmának növelésére) keretén belül a Csomád-Bálványos desztináció értékeinek reklámozása címmel;
Más célkitűzések:
  • A természeti értékek megőrzése, védelme és hasznosítása;
  • Az idegenforgalmi egységek megnyilvánulási és népszerűsítési lehetőségének megteremtése;
  • Hargita és Kovászna megye idegenforgalmi fejlesztési irányvonalainak meghatározása;
  • Téli sportok űzésére alkalmas területek kijelölése, kiépítése és ezek nemzetközi piacon való értékesítése a törvények értelmében;
  • Hargita és Kovászna megye túraösvényeinek és sípályáinak kijelölése és karbantartása;
  • Külföldi és belföldi idegenforgalmi vásárokon való részvétel az idegenforgalmi vonzerő reklámja céljából;
  • Európai Uniós fejlesztési alapok megpályázása és projektlevezetés;
  • Bármely más kezdeményezés támogatása, mely elősegíti az egyesület célkitűzésinek megvalósulását;
Az ilyen nemű egyesületek létrehozását a 2001/215-ös számú Közigazgatási Törvény - 11., 12., 13. valamint a 91. cikkely 6. bekezdésének c) betűjénél található rendelkezések – valamint a 2000/26-os számú, az egyesületekre, alapítványokra vonatkozó Kormányrendelet szabályozza, minden utólagos kiegészítésével.
A megyék éves hozzájárulásának összegét a CSOMÁD-BÁLVÁNYOS Turisztikai Közösségfejlesztési Egyesület alakuló ülésén határozzák meg, az alapító tagok jogerős képviselői jelenlétében.
A fentieket figyelembe véve javasoljuk a Kovászna megye részvételéről a CSOMÁD-BÁLVÁNYOS Turisztikai Közösségfejlesztési Egyesület alapításában című határozattervezet elfogadását.
 
Tamás Sándor
elnök
 
Az 1-es számú melléklet román nyelven megtekinthető itt.
A 2-es számú melléklet román nyelven megtekinthető itt.

Hírek