Itt vagy: » Kovászna Megye Helyi Hivatalos Közlönye » Kovászna Megye Tanácsának Határozatai » 2011 » 2010/137 számú HATÁROZAT egy ingatlan - Besenyői Szórakozási Központ - átadási kérelmének jóváhagyására

2010/137 számú HATÁROZAT egy ingatlan - Besenyői Szórakozási Központ - átadási kérelmének jóváhagyására

2011. január 10., hétfő

Kovászna Megye Tanácsa, a 2010. Október 6-i soros ülésén egybegyűlve, elemezve Kovászna Megye Tanácsa elnökének indoklását, amely egy ingatlan - Besenyői Szórakozási Központ - állami magánvagyonból, az Oktatási, Kutatási, Ifjusági és Sport Minisztérium vagyonkezeléséből, a Kovászna megye közvagyonába és a Kovászna Megyei Tanács vagyonkezelésébe történő átadási kérelmének jóváhagyására vonatkozik,

ROMÁNIA
KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA
 
2010/137 számú HATÁROZAT
egy ingatlan - Besenyői Szórakozási Központ - átadási kérelmének jóváhagyására, állami magánvagyonból, az Oktatási, Kutatási, Ifjusági és Sport Minisztérium  vagyonkezeléséből, a Kovászna megye közvagyonába és Kovászna Megye Tanácsának vagyonkezelésébe
 
Kovászna Megye Tanácsa,
a 2010. Október 6-i soros ülésén egybegyűlve,
elemezve Kovászna Megye Tanácsa elnökének indoklását, amely egy ingatlan - Besenyői Szórakozási Központ - állami magánvagyonból, az Oktatási, Kutatási, Ifjusági és Sport Minisztérium vagyonkezeléséből, a Kovászna megye közvagyonába és a Kovászna Megyei Tanács vagyonkezelésébe történő átadási kérelmének jóváhagyására vonatkozik,
 
látva:
a Jogi és Közigazgatási Igazgatóság szakjelentését,
figyelembe véve :
- a 1998/213-as, a köztulajdonra és ezek jogi rendszerére vonatkozó törvényt és ennek utólagos módosításait,
- a 2010/886-os Kormány Határozatott amely jóváhagyta a ifjúsági területen belül történö decentralizációt
- a 2006/195-ös Keret Törvény előírásainak  értelmében
 
a 2001/215-ös Helyi Közigazgatási Törvény 91-es szakasza (1). bekezdésének „f” betűjének, valamint a 97-es szakasz 1. bekezdésének értelmében:
 
ELHATÁROZZA:
 
1. szakasz – Jóváhagyja egy ingatlan – Besenyői Szabadidőközpont – átadási kérelmének jóváhagyását állami magánvagyonból, az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sport Minisztérium vagyonkezeléséből Kovászna megye közvagyonába és Kovászna Megye Tanácsának vagyonkezelésébe
2. szakasz – Kovászna Megye Tanácsa kötelezi magát a terület és az ingatlan jelenlegi rendeltetését megtartani, az 1. szakasz értelmében, turisztikai tevékenységek lebonyolítására fiataloknak és iskolai táborok szervezésére.
3. szakasz – Kovászna Megye Tanácsa kötelezi magát az említett ingatlanok karbantartására, korszerűsítésére és betartja azon minőségi szabványokat, amelyeket a rendezvények és ezek lebonyolítása megkövetel.
4. szakasz – (1) Az átadás-átvevés jegyzökönyv alapján történik, az átadás pillanatában érvényes leltári értékkel, 30 napon belül a kormány határozat megjelenésétől.
(2) Az átvétel után Kovászna Megye Tanácsa aktualizálja a leltári értékeket
(3) Az ingatlanokkal együtt a leltári tárgyak valamint az alap eszközök is átadásra kerülnek.
5. szakasz – Jelen határozatot a Jogi és Közigazgatási Igazgatóság közli az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sport Minisztérium felé, annak érdekében, hogy kormányhatározat megszülessen, az 1-es szakaszban megemlített ingatlannal kapcsolatban.
6. szakasz – Jelen határozat végrehajtásával a Kovászna Megye Tanácsának elnökét, valamint a Kovászna Megye Tanácsának Jogi és Közigazgatási Igazgatóságát bízzuk meg.
 
Sepsiszentgyörgy, 2010. Október 6.
 
TAMÁS Sándor
elnök
 
Ellenjegyzi,
VARGA Zoltán
Kovászna megye jegyzője
 
 
ROMÁNIA
KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA
ELNÖK
 
Ikt. szám: 10.000/2010. október 4
 
INDOKLÁS
egy ingatlan - Besenyői Szabadidőközpont - átadási kérelmének jóváhagyására, állami magánvagyonból, az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sport  Minisztérium vagyonkezeléséből, a Kovászna megye közvagyonába és Kovászna Megye Tanácsának vagyonkezelésébe
 
A 2009-2012-es kormányzati program 22., a Közigazgatás-reform című fejezete megvalósítása érdekében szükséges egy következetes eljárás megszabása, a közigazgatásban elkezdett reformok folytatásában, a közösségek helyi autonómiájának növekedésén alapulva, megvalósítva úgy a döntéshozatali-autonómiát, mint a pénzügyi és tulajdonjogi autonómiát.
A vagyonkezelési autonómia megvalósítása érdekében szükséges átvinni a tulajdonjogot valamint a területek és épületek igazgatási jogait, azon ingatlanokról, amelyek jelenleg egyes minisztériumok és központi kormány-intézmények tulajdonjogában találhatóak, és amiket jelenleg szórakoztató központokként használnak.
Jelenleg ezen szórakoztató központok megszervezését és igazgatását az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sport Minisztérium látja el.
Kiindulva azon szükségletből, amely szerint növelni kell a megyei, önkormányzatok szerepét az ifjúsági és sport tevékenységek fejlődésében és támogatásában, valamint a sportstruktúrák autonómiáját és az ifjúsági szervezetek megerősítését, a helyi szinten történő szervezések és fejlesztések kimagaslóan fontosak.
Egy ingatlan állami magánvagyonból és az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sport Minisztérium vagyonkezeléséből, a Kovászna megye közvagyonába és a Kovászna Megyei Tanács vagyonkezelésébe való átadásának pozitív hatása van.
Jelenleg Kovászna megyében 5 szórakoztató központ van nyilvántartva. Ezek a következőek: Besenyői Szórakozási Központ, Uzonkafürdői Szórakozási Központ, Krasznai Szórakozási Központ, Komandói Szórakozási Központ, Zabolai Csipkés Szórakozási Központ.
Ezen Szórakozási Központok jelenleg állami magánvagyonba és az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sport Minisztérium vagyonkezelésében találhatóak.
Kovászna Megye Tanácsa kéri egy ingatlan - Besenyői Szórakozási Központ - átadási kérelmének jóváhagyását, állami magánvagyonból, az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sport Minisztérium vagyonkezeléséből, a Kovászna megye közvagyonába és Kovászna Megye Tanácsának vagyonkezelésébe.
Figyelembe véve a fent említett indokokat, kérem a határozat-tervezet jóváhagyását, egy ingatlan - Besenyői Szórakozási Központ - átadási kérelmének jóváhagyására, állami magánvagyonból, az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sport Minisztérium vagyonkezeléséből, a Kovászna megye közvagyonába és Kovászna Megye Tanácsának vagyonkezelésébe
 
TAMÁS Sándor
elnök
 
A melléklet román nyelven megtekinthető itt.

Hírek